Parempien
valintojen blogi

Tervetuloa oppimaan lisää hyvinvoinnista, terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta!

8 viikkoa Gubben tukena jo kolme vuotta

Hän on Rauni ja hän on 95-vuotias.

Hänen luonaan on 8 viikon oma Gubbe käynyt jo kolmen vuoden ajan.

8viikkoa.fi tekee yhteistyötä Gubben kanssa. Gubbe on suomalainen yritys, joka tarjoaa ikäihmisille seuraa ja nuorille osa-aikatyötä.

Gubben toiminnan lähtökohtana on auttaa ikäihmisiä elämään onnellisempi ja aktiivisempi vanhuus. Me 8 viikon tiimissä seisomme tämän ajatuksen ja arvomaailman takana. Siksi meidän hyväntekeväisyys kohdistuu juuri Gubbeen.

Gubbe tekee siis hyvää kahdella tavalla. He tarjoavat muutoin mahdollisesti yksinäiselle vanhukselle mielekästä seuraa ja samalla työllistävät osa-aikaisesti yhden nuoren.

Miksi juuri ikäihmiset?

Suomalaisista eläkeläisistä yli kolmannes kärsii yksinäisyydestä. Yksinäisyydellä tiedetään olevan kielteinen yhteys hyvinvointiin, toimintakykyyn ja terveyteen – se voi aiheuttaa jopa ennenaikaista kuolleisuutta. ​ Yksinäisyyttä ehkäisee tarkoituksellisuuden tunne. Niitä luovat läheiset ihmissuhteet, mielekäs tekeminen sekä harrastukset.

Niin ikävältä kuin se kuulostaa, yksinäisyys voi johtaa jopa radikaaleihin tekoihin, myös vanhusten kohdalla. Pahimmillaan vuosituhannen alussa joka toinen päivä yksi suomalainen vanhus teki itsemurhan. Asia selviää Tilastokeskuksen luvuista, joista myös Iltasanomat on uutisoinut.

Kuluneen vuoden aikana Rauni on  Gubben kanssa käynyt pitkiä keskusteluita menneisyydestä, he ovat miettineet sisustusideoita, ulkoilleet, illastaneet ja herkutelleet synttäreiden kunniaksi leivoksilla.

Me uskomme, että vanhuusvuosien tulisi olla elämän mukavimpia ja tahdomme tehdä oman osuutemme asian eteen.

Me teemme yrityksenä, sen mitä yritys voi tehdä. Meistä jokainen voi tehdä omassa elämässään kuitenkin paljon. Kyse on usein hyvin pienistä asioista. Jokainen meistä voi vaihtaa kaupan kassalla muutaman sanan toisen kanssa, auttaa naapuria painavien kantamusten kanssa tai kysyä toiselta kuulumisia. Merkityksellisyyden tunne ei tarvitse rahallista panostusta vaan huomatuksi tulemista.

Koitko tämän hyödylliseksi? Jaa postaus ystävällesi tai sosiaalisen median tilläsi!

UUSI 8 VIIKON STARTIN RYHMÄ ALOITTAA 10.10.

Varaa paikkasi etukäteen 47 € kampanjahintaan
(hinta normaalisti 129 €, joten säästät 82 €)

Vuoden 2022 viimeinen ryhmä aloittaa matkansa maanantaina 10.10. 

Toimi nyt, koska 47 € kampanjahinta on voimassa vain sunnuntaihin asti. 

Ota yhteyttä

Copyright 2022 – 8viikkoa OY – All Rights Reserved