Parempien
valintojen blogi

Tervetuloa oppimaan lisää hyvinvoinnista, terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta!

Hanneksen tarina 8 viikon Startissa: “Aiemmin en syönyt mitään muuta rasvaa kuin piilorasvaa”

8 viikon startti kokemuksia

Kävin 8 viikon Startin tammikuun 2022 ryhmässä. Se, mikä suhtautumisessani painonpudotukseen on muuttunut on se, että nyt koen, että on minulla toivoa. Aiemmin en tiennyt mikä mättää, kun oli koko ajan kiljuva nälkä ja vaikka miten söin ”oikein”, niin silti painoni vain nousi. Osittain nälkä oli siksi, etten juonut tarpeeksi, mutta minun pitääkin juoda poikkeuksellisen paljon, koska hikoilen paljon liikkumattakin. Lisäksi janoni ilmeni nälkänä, jonka tunnistin v. 2014 painonpudotuksessa. Nyt keskityn noudattamaan ohjeita ja vaihtelemaan eri ruokalajeja, ettei tule tylsistyminen samaan.

Suurin oppi, jonka valmennus minulle antoi on ymmärrys ravintoaineiden jakautumisen valkuaiseen, rasvaan ja hiilihydraatteihin, joista viimeistä tarvitsen vain silloin, kun on ylimääräistä rasitusta. Aiemmin en käytännössä syönyt mitään muuta rasvaa kuin piilorasvaa, joka nähtävästi heikensi tuloksiani. Nyt olen tietoinen rasvasta, jota syön.

 

Vaatteet eivät enää kiristä

Valmennuksen tuomat muutokset näkyvät arjessani siinä, että kaupassakäynti vie eri hyllyille kuin ennen. Refluksitauti ja siihen liittyvät oireeni loppuivat heti valmennuksen ensimmäisenä päivänä. Sitä ennen vedin päivisin useita närästyslääkkeitä. Se on loppu nyt jo se loppui laakista. Viikon kuusi nurkilla oireita palasi jostain syystä, mutta edelleenkään en tarvitse niihin lääkitystä.

Hymyilyttää, että vaatteeni eivät kiristä ihan niin paljoa kuin tammikuun alussa. Välillä on kovat makeanhimot, jota koitan tyynnyttää juomalla riittävästi ja pitämällä kerran viikossa tietoisen ja kohtuudessa pysyvän herkkupäivän.

Valmennuksessa kaikkein parasta on minulle ollut refluksin loppuminen. Paino tippui aluksi nopeasti ja helposti. Ensimmäisen kahden viikon jälkeen painoa oli lähtenyt 4kg, ja loppulukema seitsemän viikon jälkeen näyttää pysähtyneen kilon alemmas eli yhteensä -5kg. Viisi kiloa pois pelkällä ravinnolla, kuten lupaus oli, joten ihan kiva.

– Hannes

Tässä juttusarjassa 8 viikon Startin käyneet kertovat kokemuksiaan valmennuksen loppupuolella.

Koitko tämän hyödylliseksi? Jaa postaus ystävällesi tai sosiaalisen median tilläsi!

UUSI 8 VIIKON STARTIN RYHMÄ ALOITTAA 10.10.

Varaa paikkasi etukäteen 47 € kampanjahintaan
(hinta normaalisti 129 €, joten säästät 82 €)

Vuoden 2022 viimeinen ryhmä aloittaa matkansa maanantaina 10.10. 

Toimi nyt, koska 47 € kampanjahinta on voimassa vain sunnuntaihin asti. 

Ota yhteyttä

Copyright 2022 – 8viikkoa OY – All Rights Reserved