Tässä 8 viikon Startti -valmennukseen osallistuneen palaute valmennuksesta

Olen 31-vuotias mies, musiikintuottaja ja liiketalouden opiskelija. 8viikkoa-ohjelma muutti olemukseni kevään 2020 aikana antamalla toivoa terveemmästä elämästä jo pitkään jatkuneessa epätoivoisessa tilanteessa. 8 viikkoa antoi loistavan startin elämäntapamuutokselleni, jonka seurauksena nyt noin 7-8 kuukauden tuloksena olen pudottanut 21kg ja vyötäröltäni on lähtenyt ainakin 10cm. Vielä on matkaa tavoitteeseeni, mutta ohjelman tuomalla alkubuustilla, vinkeillä ja omien näkemysteni viilaamisella sekä armollisuudella itseäni kohtaan tämä tuntuu varsin vaivattomalta.

Parasta on ollut se, ettei itseltään ole tarvinnut kieltää mitään muuta kuin ne ravintoaineet, jotka selvästi eivät keholleni sovellu.

Olen harrastanut urheilua pienestä pitäen. Aluksi keskityin extremelajeihin, kuten skeittaukseen ja muuhun temppuiluun. Yläasteella olin aavistuksen tukeva, mutta sitten kamppailulajit veivät mennessään ja huomasin rakastavani kovaa treeniä. Kulutin paljon vapaa-aikaani kaikessa karatesta thainyrkkeilyyn ja lopulta sitten intohimoiseen vapaaottelun harjoitteluun. Kuntosali ja lenkkeily tulivat luontaisesti mukaan ja noudatin erilaisten mentoreiden ja opettajien neuvoja.

Kehonhuolto tai ruokavalio ei koskaan ollut oikein läsnä elämässäni, joten loukkaantumisia tapahtui ja söin mitä sattuu. Nuoren miehen metaboliikka kuitenkin piti rasvaprosentin jossain <10% tienoilla ja kuntoni kasvoi tasaisesti.

Vuonna 2005 minulla todettiin Arnold Chiarin syndrooma tyyppi 1, joka ilmenee pikkuaivojen virheellisenä sijaintina tai valumana selkäydinkanavaan. Oireilu alkoi täysikäisyyden kynnyksellä ja pilasi elämäni täysin.

Jatkuvat huimauskohtaukset, pahoinvointi, tasapainon ja ympäristön hahmottamisen häiriöt sekä keskittymisvaikeudet estivät minua treenaamasta ja opiskelemasta ja vuosi kului aika synkissä maisemissa. Pahimmillaan jouduin makaamaan viikon lähes putkeen, koska en pystynyt pahoinvoinniltani tai jatkuvan "karusellissa olemisen" takia kävelemään.

Lihasheikkouden ja edellä mainitsemieni oireiden vaikutus mielialaan olivat nuorelle miehelle kova isku. Oireet kuitenkin katosivat aivan yllättäen ja sain treenata vielä 2007-2012 aivan täysillä thainyrkkeilyä ja vapaaottelua ja etenkin silloin saatu uusi mahdollisuus treenata kovaa oli aivan taianomaista. 2012 helmikuussa kuitenkin oireet palasivat yhtä pahoina kuin ennen ja 2013 keväällä kävin aivoleikkauksessa, jossa minulta poistettiin ylin niskanikama ja aivoille tehtiin lisää tilaa. Palautumiseen meni kauan, mutta oireet helpottivat hetkeksi. Syksyllä 2013 pettymys oli hirveä, kun oireet kuitenkin palasivat ja sen jälkeen olen vain vältellyt liikuntaa, jotta oloni olisi mahdollisimman normaali. Lihoin siis noin 6-7 vuoden aikana 20kg ja oloni sekä fyysisesti että henkisesti oli heikko. Muut negatiiviset lieveilmiöt värittivät elämääni ja olo oli aivan toivoton ja alamäki senkuin jyrkkeni.

Vuoden 2019 uudenvuoden mökkeilyn yhteydessä kävin syvän keskustelun olemuksestani ja valinnoistani läheisteni kanssa ja päätin alkaa vielä kerran etsiä mahdollisuuksia parantaa elämääni. Olin kokeillut aiemmin mm. ketoosia ja onnistunutkin pudottamaan 10kg kesällä, mutta kilot tulivat takaisin koska ruoka-aineiden kieltäminen ja lähes maaninen laihduttaminen johti vain uuteen lihomiseen korkojen kera. Opiskelin ravitsemusta itsenäisesti, mutta en ikinä saanut hyödynnettyä tietojani kunnolla.

Suhtauduin aluksi hyvin epäilevästi tähän valmennukseen. Ajattelin, että koska tiedän jo aiheesta paljon ja olen kokeillut erilaisia tapoja, mitä muuta annettavaa valmennuksella voisi olla. Lähdin mukaan vain todistaakseni itselleni, ettei tämä muuta mitään. Aloittaessani odotin pettymystä. 8 viikkoa kuitenkin oli armollinen ja helppo ohjelma omaksua ja yhdistin sen pätkäpaastoihin sekä kevyeen liikuntaan. Huomasin ensimmäiset tulokset jo kolmannella viikolla ja sen jälkeen kaikki syöminen ja treenaaminen vain kehittyi parempaan ja ajatus dieetistä katosi täysin. Aloin syömään mm. jogurttia marjoilla aamuisin ja söin noin kaksi ateriaa päivässä pätkäpaastojen takia. Löysin itselleni sopivan ruokarytmin ja ruokavalion ja sen ylläpito on ollut helpompaa kuin koskaan osasin olettaa.

Vehnän poistaminen ruokavaliosta lopetti jo vuosia jatkuneet vatsaoireet ja alkoholin käyttötapojen ja määrien muutos myöskin vaikutti varmasti tähän. Aivo-oireeni ovat olleet ensimmäistä kertaa sitten leikkauksen poissa näin pitkään, eli puoli vuotta. Pieniä pelottavia negatiivisia tuntemuksia tulee välillä, mutta osaan ottaa rauhassa, levätä ja käyn mm. tasaisin väliajoin hieronnassa, joka edesauttaa ilmeisesti terveyttäni. En ole ollut kahdeksaan vuoteen yhtä terve kuin nyt olen.

Vaimoni halusi tukea tätä muutostani ja kokeili myös 8viikkoa ohjelmaa ja olemme treenanneet yhdessä ja syöneet samoja ruokia aloituspäivästä lähtien. Tuloksia olemme molemmat saaneet jopa "tahtomattamme". Leukamaksimit nousivat itselläni 2 leuasta 16:een leukaan ja vaimolla 1 leuasta viiteen ja kehitys jatkuu koko ajan. Vaimolla putosi painoa 5kg vaikka pudotettavaa ei pitänyt edes olla (55kg -> 49,8kg). Painamme siis molemmat nyt yhtä paljon kuin 20-vuotiaina, mutta olemme paremmassa kunnossa ja olokin on sen mukainen. Ennen välttelin kaikkea selkää ja niskaa rasittavaa ja kärsinkin selkäkivuista. Nyt ei ole huimaukset vaivanneet ja selkävaivatkin ovat kadonneet.

Naurattaa kirjoittaa tätä tekstiä, koska tämä kuulostaa siltä, kuin puhuisin jostain ihmelääkkeestä, mutta voin vilpittömästi suositella tätä kaikille ja toivon, että muutkin saavat tästä saman hyödyn irti kuin itse olen saanut. En olisi koskaan uskonut, että itselleni voi käydä näin; olin varma, että lihominen ja ahdistus pahenevat ajan myötä, mutta onneksi kävi näin hyvin. Olen varautunut, että aivoni vielä tilttaavat ja alamäkiä tulee, mutta 8viikkoa ruokavaliolla jo yksinään uskon voivani pitää itseni ruodussa ja tämän puolen vuoden oppien osalta en usko vaipuvani enää epätoivoon.

Elämä on ollut ihanaa tämän uuden elämäntavan kanssa. Tämä ruokavaliomalli todella katkaisi hirveän kierteen, jossa olin.

Juho Vantaalla 17.6.2020

Ennen, 108 kg

Juho kesällä 2020, 87 kg. (Syksyllä 2020, 84,5 kg)

Varaa paikkasi nyt, jos haluat saavuttaa tavoitteesi, sanoa viimein EI jojo-dieeteille ja liittyä tuhansien onnistuneiden joukkoon.

LUE LISÄÄ JA VARAA PAIKKASI TÄSTÄ
arrow

Kerro kaverille valmennuksesta