Parempien
valintojen blogi

Tervetuloa oppimaan lisää hyvinvoinnista, terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta!

Katin tarina 8 viikon Startissa: ”Makeanhimo on hävinnyt. Valmennuksen aikana lähti -10 kilogrammaa ja -18 senttimetriä”

8 viikon Startti kokemuksia-2

Moni meistä tietää, että syömällä oikein paino putoaa, mutta se, mitä syö ja miten, on usein se haastavin. Niin oli myös minulle. Osallistuin 8 viikon Starttiin tammikuussa 2022 ja kahdeksan viikon aikana olen oppinut syömään oikein. Tällä tarkoitan sitä, että milloin kannattaa syödä hiilihydraatteja, milloin proteiineja ja niin edelleen ja kuinka paljon on riittävästi.

Oppinut kaupassa nauttimaan kauppojen hedelmä- ja vihannesosastosta. Jopa minun IBS-oireeni ovat hävinneet ja oloni on kaikin puolin loistava, vaikka matkaa tavoitteeseeni vielä on. Olen kuitenkin oivaltanut tässä matkalla sen, että minun ei tarvitse muuttaa tapojani takaisin vaan voin jatkaa näin, jopa herkutella hyvällä omallatunnolla kun siltä tuntuu.

Karkkihylly ei enää houkuttele

Yksi muutos on erittäin suuri. Minä, entinen sokerihiiri en enää pysähdy kaupan karkkihyllylle. Enää ei tarvitse kotimatkalla hotkia suklaapatukkaa. Makeanhimo on hävinnyt. Ja nyt jos ostan jotain makeaa, nautin siitä eri tavalla kuin ennen. Minun ei tarvitse hotkia nälkääni herkkuja. Ja kaikkea ei tule edes syötyä kerralla.

Nyt valmennuksen käytyäni en ole väsynyt ja jopa jaksan töiden jälkeen lähteä uloskin. En ole edelleenkään himoliikkuja, mutta silti olen menossa tavoitettani kohti. Ja se liikkumisen ilo tulee hiljalleen. Enpä olisi uskonut näin koskaan sanovani, mutta niin vaan kävi.

Valmentajien tuki on ollut kannustava eikä moittiva. Mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa vastauksen ja tuen. Ateriamallit ja ohjeet ovat olleet loistavana tukena, ilman niitä en olisi jaksanut itse miettiä. Alun jälkeen on ollut helppo siirtyä rakentamaan ruoka-aineiden avulla omanlaisia aterioita.

Ja itseään ei koe alempi arvoiseksi kiloineen. Toki opittavaa on syömisessä edelleen ja matkaa siihen ”ihannepainoon”, mutta valmennuksen aikana -10 kilogrammaa ja -18 senttimetriä. En voi olla enempää kuin onnellinen jokaisesta kilosta ja sentistä. Ja se että avopuoliso on myös löytänyt matkassani muutosta omaan elämään.

– Kati Seppänen

Tässä juttusarjassa 8 viikon Startin käyneet kertovat kokemuksiaan valmennuksen loppupuolella.

Koitko tämän hyödylliseksi? Jaa postaus ystävällesi tai sosiaalisen median tilläsi!

8 VIIKKOA

parempia valintoja

Haluamme kannustaa tekemään parempia valintoja arjessa, jotta voisit paremmin. Jaamme täällä inspiraatiota ja vinkkejä terveyteen ja hyvään oloon. 

Valmennukset

Ravintovalmennukset

Lue lisää ravintovalmennuksistamme

Treenivalmennukset

Lue lisää treenivalmennuksistamme

Tilaa nyt suosittu uutiskirjeemme!

Jätä sähköpostiosoitteesi tähän, niin saat sähköpostiisi maukkaita terveellisiä reseptejä, vinkkejä kuinka pitää yllä terveyttä ja tiedon uusista tarjouksista ja tuotteista!

Ota yhteyttä

Copyright 2022 – 8viikkoa OY – All Rights Reserved