8 viikon Ketogeeninen valmennus

- Polta tehokkaasti rasvaa ja kohenna energiatasojasi

Valmennus niille, jotka haluavat oppia ravinnosta vielä lisää ja
siirtyä oikeaoppisesti ketogeeniseen ruokavalioon.

Tämä valmennus on sinulle, joka olet jo valmiiksi ravintoasioista kiinnostunut.

Sinulle, joka haluat syventää tietämystäsi ravinnosta ja siirtyä hallitusti ketogeeniseen ruokavalioon.

 • Ravintovalmentaja Sami Sundvikin laatima 8 viikon ketogeeninen valmennus, jonka ohjeistuksella pudotat painoa ja poltat tehokkaasti rasvaa.
 • Parannat ja syvennät unenlaatuasi ja saat tasaisen energiatason koko päiväksi.
 • Opit uuden tavan syödä, joka muuttaa elämäsi: ketogeeninen ruokavalio on yksi parhaita tapoja jättää turhat välipalat pois, sillä voit pysyä kylläisenä jo 2-3 aterialla päivässä.
 • Saat valmentajan ja muiden osallistuneiden tuen ja avun, sekä kaikki ohjeet jäävät sinulle pysyvästi käyttöön.
 • Huom! Valmennus on todella tehokas, mutta vaatii sinulta paneutumista ja oma-aloitteisuutta. Koostat itse omat ateriasi annettujen ohjeiden perusteella.

Mukana jo yli 750 osallistujaa!

Mistä ketogeenisessä ruokavaliossa on kysymys?

Ketogeeninen ruokavalio on tällä hetkellä kovassa suosiossa ympäri maailman. Yleisin syy ketogeenisen ruokavalion aloittamiselle on sen tehokas vaikutus rasvanpolttoon ja painon pudotukseen. Ketogeeninen ruokavalio ei ole uusi keksintö, vaan alkujaan se kehitettiin liikalihavuuden ja esimerkiksi epilepsian hoitoon 1920-luvulla.

Ketogeenisen ruokavalion ideana on muuttaa yleisesti länsimaissa vallitseva hiilihydraattipohjainen aineenvaihdunta rasvapohjaiseksi. Hiilihydraattipohjaisessa aineenvaihdunnassa elimistön pääasiallinen energianlähde on glukoosi, jota saadaan ravinnosta.

Ketogeenisessä ruokavaliossa suurin osa energiasta saadaan rasvasta, loput proteiinista ja vain pieni osa hiilihydraateista. Noudattamalla ketogeenistä ruokavaliota oikein, alkaa ketoosiaineiden määrä kasvamaan, ja tätä tilaa kutsutaan ketoosiksi.

Ketoosissa kehon hiilihydraattivarastot ovat niukat tai tyhjät, jolloin elimistö polttaa tehokkaasti rasvaa. Vaikka hiilihydraatteja ei juurikaan syödä, maksa pystyy kuitenkin valmistamaan glukoosia esimerkiksi aivojen käyttöön.

Ketoosissa elimistö käyttää siis glukoosin sijaan ketoaineita ja omia rasvavarastoja energianlähteenä. Ketoosia ylläpidetään vähän hiilihydraatteja ja runsaasti rasvaa ja proteiineja sisältävällä ruokavaliolla. Ketoosi on lääketieteellisesti todistettu olevan täysin luontainen ja turvallinen aineenvaihdunnan tila.

Ketogeenisellä ruokavaliolla on lukuisia positiivisia vaikutuksia kehoon ja hyvinvointiin. Ketoosin on painonpudotuksen lisäksi osoitettu mm. laskevan verensokeria, kolesteroleja, sisäelinrasvaa, insuliinitasoja ja tulehdusarvoja. Mieliteot ja sokerinhimo vähenevät, suolen toiminta, keskittymiskyky- ja unenlaatu paranee, sekä vireystaso on huipussa.

Ketogeenisestä ruokavaliosta liikkuu valitettavasti myös paljon myyttejä, ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Siksi halusimme luoda tämän 8 viikon ketogeenisen valmennuksen, jolla ne rikotaan. Valmennuksen ohjeistuksella opit miten ketogeeninen ruokavalio toimii ja miten juuri sinä voit saada käyttöösi sen kattavat hyödyt.

Valmennuksessa siirrytään ketogeeniseen ruokavalioon asteittain riippuen siitä, miten syöt juuri nyt. Alussa keskitytään ketoosiin ja ketogeenisen ruokavalion hyötyihin sekä toteutustapoihin. Viikosta 3 eteenpäin voit syödä jo täysin ketogeenisesti. Ketogeenisella ruokavaliolla voit pysyä kylläisenä jo kahdella tai kolmella aterialla päivässä, joten turha napostelu jää taakse.

Valmennus sopii myös sellaisille 8 viikon Startti -valmennuksen käyneille, jotka ovat kiinnostuneita ketogeenisestä ruokavaliosta ja haluavat syventyä ravintoasioihin vielä asteen enemmän.

Valmennuksessa opit kaikki ketogeenisen ruokavalion salat ja saavutat tavoitteesi. (Huomioithan kuitenkin, että valmennus vaatii myös oma-aloitteisuutta.) Tulet huomaamaan, miten monipuolinen ja herkullinen ketogeeninen ruokavalio voi olla!

Kiitos Sami, loistavasti vedetty setti. Mielenkiinto säilyi koko matkan ajan. Tarjosit hyvää tietopakettia innostavasti. Toimiva valmennus, kun tehtiin omien valintojen mukaan eikä mukana ollut mitään pakottamista.

- Valmennukseen osallistunut

Painoa lähti. Sen huomaa peilistä ja tuntee kehossa. Kertakaikkisen avartava kokemus, kiitos. Itse harrastan liikuntaa aktiivisesti. Ketogeenisesta ruokavaliosta olin aiemmin kuullut, siinä kaikki. Ajattelin lähinnä että kun treenaan niin paljon, niin voin syödäkin vapaasti. Eihän se näin tietenkään ole. Ruokapäiväkirjan ylläpito oli myös tärkeä asia. Kokonaisuus toimi. Hyvin toteutettu. Kiitos Samille erinomaisesta opastuksesta.

- Valmennukseen osallistunut

Jos tunnistat itsesi seuraavista kohdista, valmennus sopii juuri sinulle...

 • Haluat siirtyä nykyisestä ruokavaliostasi ketogeeniseen ruokavalioon asteittain
 • Olet oma-aloitteinen ja haluat oppia ravitsemusasioista vielä nykyistä enemmän
 • Haluat muokata kehonkoostumustasi ja polttaa enemmän rasvaa
 • Olet valmis paneutumaan ravintolaskurin käyttöön (esimerkiksi Finelin)
 • Haluat pudottaa painoa tehokkaasti
 • Olet saattanut jo käydä "8 viikon Startti" -valmennuksemme, ja haluat syventyä ravintoasioihin vielä enemmän
 • Haluat parantaa keskittymiskykyäsi
 • Haluat tasaisen energiatason koko päiväksi ja vähentää väsymyspiikkejä
 • Haluat parantaa ja syventää unenlaatuasi
 • Haluat vähentää napostelua/välipaloja ja tuntea kylläisyyden tunteen pidempään jopa 2-3 aterialla päivässä
 • Haluat siirtyä ketogeeniseen ruokavalioon rauhassa ja turvallisesti, oma lähtötasosi huomioiden
 • Haluat kohentaa energiatasojasi ja saada enemmän aikaan

"Nyt voin sanoa, että kannatti! Ohessa kuvat vähän ennen valmennusta ja valmennuksen lopussa. Kiitos!"

Kenelle ketogeeninen valmennus ei sovi?

 • Jos et ole valmis näkemään vaivaa ketogeenisen ruokavalion opetteluun ja kaipaat valmiita reseptejä tai ruokalistoja.
 • Jos terveydentilassasi on erittäin paljon ongelmia ja kaipaat henkilökohtaista tukea.
 • Jos elämäntilanteesi on tällä hetkellä liian kiireinen ja olet ylikuormittunut. Voit liittyä valmennukseen, mutta suosittelemme ketogeenisen ruokavalion kokeilemista vasta sitten, kun elämässäsi on enemmän tilaa hengittää.
 • Jos sinulla on sairauksia, lääkitys tai muita riskitekijöitä ja et ole varma onko ketogeeninen ruokavalio sopiva tilanteessasi. Suosittelemme tällöin oman lääkärisi konsultaatiota ennen valmennuksen aloittamista.

Valmennus ei sovi niille, joilla on terveydentilassa seuraavaa: (Nämä eivät ole kuitenkaan automaattisesti poissulkevia asioita, vaan vaativat terveydenhuollon ammattilaisen konsultointia)

 • Ongelmia munuaisten, maksan tai haiman toiminnan kanssa
 • Alhainen verenpaine
 • Nesteenpoistolääkitys
 • Ruoansulatuskanavan sairaus
 • Insuliinihoito
 • Natriumin, kaliumin tai muiden elektrolyyttien pitoisuusongelma
 • Kilpirauhasen sairaudet
 • Alipaino
 • Jos olet raskaana tai imetät, keskustelethan asiasta ensin lääkärin kanssa

Erittäin hyvä ja looginen kokonaisuus. Helpot ja tehokkaat ohjeet noudattaa. Helppo jatkaa itselle sopivaa ruokavaliota jatkossakin.

- Valmennukseen osallistunut

Lue vielä tästä, voisiko tämä olla sinun juttusi

Tämä valmennus on sinulle, jos olet valmis opettelemaan asioita myös itse ja perehtymään ketogeeniseen ruokavalioon kunnolla. Sinulle, joka olet valmis siirtymään seuraavalle tasolle ravitsemuksen saralla.

Valmennuksessa käytetään apuna Finelistä löytyvää ruokapäiväkirjaa. Jos et ole käyttänyt Fineliä aiemmin, saat valmennuksen alussa ohjeet. Finelin avulla opit hahmottamaan, mitä ja miten sinun tulee syödä saavuttaaksesi ketoosin. Saat lisäksi 30 erilaista ketogeenista reseptiä, joilla pääset helposti alkuun. Reseptien ja Finelin avulla sinun on helppo koota mieluisia aterioita viikkojen varrelle. 

Kerromme, mistä tekijöistä oikeaoppinen ketogeeninen ruokavalio koostuu, ja minkälaisten makrojen (proteiinit, rasvat, hiilihydraatit) mukaan ateriat koostetaan. Ateriakoot tulee laskea ravintolaskurin avulla, koska määriin vaikuttaa esimerkiksi oma lähtöpainosi sekä aktiivisuustasosi.

Ensimmäisen kahden viikon aikana pääset syventymään ketogeenisen ruokavalion hyötyihin ja muokkaamaan mahdollisen treeniohjelmasi ruokavaliota tukevaksi. Valmennuksen ensimmäiset kaksi viikkoa käytetään siihen, että kehoa totutetaan uudenlaiseen ruokavalioon, johon ollaan siirtymässä turvallisesti asteittain. Siirtymisvaihe tapahtuu vähentämällä ruokavaliosta hiilihydraatteja ja lisäämällä rasvoja.

Jos olet ollut aikaisemmin mukana esimerkiksi 8 viikon Startti -valmennuksessa, huomioithan että tämä valmennus vaatii enemmän oma-aloitteisuutta ja opettelua.

Ruokavaliota siirrytään noudattamaan kunnolla kolmannesta viikosta alkaen. Valmennuksessa tukenasi ja apunasi toimii muiden ryhmäläisten ohella valmentaja Sami Sundvik. Ja mikä parasta, ryhmä ja kaikki valmennuksen materiaalit jäävät käyttöösi pysyvästi.

Vatsavaivat ja väsymys ovat helpottaneet. Paino on vähän pudonnut, kun olen päässyt turhista turvotuksista eroon. Olo on parantunut ja keventynyt. Se oli tavoitteeni :). Tästä on hyvä jatkaa!

- Valmennukseen osallistunut

Minusta kokonaisuus oli hienosti toteutettu. Ei ollut epäselvää. Koen että tämä oli startti, alkuohjaus johonkin uuteen. En ole vielä varma, että tuliko tästä pysyvä elämäntapa, mutta hyvinkin mahdollisesti. Olen varma, että muutoksia tapahtuu omassa ruokavaliossa, mitä ne lopulta ovat, selviää myöhemmin.

- Valmennukseen osallistunut

Tee päätös ja sano KYLLÄ valmennukselle, joka oikeasti toimii. Koe pysyvä muutos ja virkeä olo!

KYLLÄ, HALUAN MUKAAN HINTAAN 119€

Varaa paikkasi painamalla tätä vihreää nappia

 • Kun varaat paikkasi mukaan nyt, saat kaikki materiaalit heti käyttöösi. Valmennuksen voi kuitenkin käydä läpi omassa tahdissa, sillä kaikki materiaalit säilyvät sinulla ikuisesti.
 • Maksa 100% turvallisesti verkkopankin kautta, maksukorteilla, laskulla tai osamaksulla. Myös MobilePay ja Masterpass käyvät maksutavoiksi.
 • Saat 14 päivän 100% tyytyväisyystakuun, joten voit kokeilla valmennusta ilman riskiä.
 • Tämä on kertamaksu. Ei jäsenyyksiä tai kestotilauksia.

Tämän kaiken saat vain 8 viikon aikana... ja syy siihen miksi tästä kannattaa maksaa

 • Selkeät ohjeet, miten siirtyä ketogeeniseen ruokavalioon siitä tilanteesta, missä olet nyt.
 • Kattavan videosarjan ja ohjeet ketogeenisen elämäntavan ympärille.
 • Ohjeet lähtötilanteesi kartoitukseen ja ravintolaskuri Finelin käyttöön.
 • Yli 30 erilaista ketogeenista reseptiä, joilla pääset helposti alkuun. Reseptien ja Finelin avulla sinun on helppo koota mieluisia aterioita viikkojen varrelle. 
 • Ohjeet miten yhdistää ketogeeninen ruokavalio ja liikunta.
 • Ohjeet miten elämäntapamuutoksesta tulee pysyvä ja miten pidät motivaatiota yllä.
 • Valmentajan täyden tuen ja avun kysymyksiä tai vinkkejä varten.
 • Pääsyn suljettuun Facebook-ryhmään, jossa voit keskustella, kysyä ja hakea tukea valmentajalta ja muilta ryhmässä mukana olevilta ihmisiltä. Ryhmän jäsenyys jää käyttöösi pysyvästi!
 • Säännölliset Samin pitämät Facebook-livelähetykset, joissa syvennytään (toive)aiheisiin vielä lisää.
 • 100% tyytyväisyystakuun: jos olet tyytymätön valmennukseen, saat rahasi takaisin täysimääräisenä. (Huomioithan, ettei takuu ole voimassa maksettaessa verottomilla eduilla kuten Edenredillä tai Eazybreakilla)
 • Ravintovalmentajan videosarja ketogeenisen ruokavalion ja elämäntavan ympärille (Arvo 390€)

  Jos ostaisit valmennuksessa opetetut asiat henkilökohtaisina tapaamisina, asioiden läpikäymiseen menisi vähintään 5 tuntia. Pääset katsomaan myös säännöllisesti Samin pitämiä livevideoita aiheeseen liittyen ja kysymään apua ja vinkkejä omaan tilanteeseesi.

 • Ravintovalmentajan ohjeiden mukainen siirtymä ketogeeniseen ruokavalioon (Arvo 79€)

  Mitä tehdään, miksi ja milloin?

  Ravintovalmentajan suunnittelema ohjeistus oman lähtötilanteen kartoittamiseen ja ketogeeniseen ruokavalioon siirtymiseen juuri siitä tilanteesta, missä nyt olet. Lisäksi saat ohjeet, miten päivittää mahdollinen olemassa oleva treeniohjelma ruokavalion mukaiseksi.

 • Reseptejä ja ohjeistus, jonka avulla opit koostamaan ketogeenisiä aterioita (Arvo 100€)

  Valmennuksessa perehdytään asioihin syvemmällä tasolla kun tavallisissa ravintovalmennuksissa ja saamasi tiedon avulla osaat jatkossa koostaa ketogeenisia aterioita täysin itsenäisesti.

  Saat lisäksi 30 erilaista ketogeenista reseptiä, joilla pääset helposti alkuun. Reseptien ja Finelin avulla sinun on helppo koota mieluisia aterioita viikkojen varrelle. 

 • Ravintovalmentajan tuki koko valmennuksen ajaksi (Arvo 580€)

  Suljetussa Facebook-ryhmässä valmentaja Sami Sundvik vastaa matkalla mieleen nousseisiin kysymyksiin. Myös toinen 8 viikon valmentajista, hyvinvoinnin ammattilainen Teemu Eloranta auttaa tarvittaessa. Sinulla on valmentajien tuki käytössäsi koko kahdeksan viikon ajan, ja Facebook-ryhmän jäsenyys jää käyttöösi myös valmennuksen jälkeen.

 • Ravintovalmentajan neljä Facebook-livelähetystä (Arvo 200€)

  Pääset lisäksi Samin livelähetyksiin, joissa keskitytään syventymään (toive)aiheisiin vielä lisää. Livelähetyksien ajan sinulla on myös mahdollisuus kysyä Samilta, jos jokin aihe herättää kysymyksiä. Livelähetyksistä jää myös aina tallenne, joten paikalla ei ole pakko olla reaaliajassa, vaan voit katsoa lähetykset sinulle sopivana ajankohtana.

Jos koko valmennuksen sisällön arvo lasketaan yhteen, se olisi 1349 euroa. 

Mutta et kuitenkaan maksa tätä arvoa, vaan saat valmennuksen 119 eurolla! 

Minusta valmennus oli selkeä ja helppo noudattaa. Ja mikä parasta, yksinkertaista kokata tavallisista ruoka-aineista.


Ja jos ihan oikeasti haluaa päästä sokerikoukusta eroon, niin kannattaa kokeilla, suosittelen!

- Valmennukseen osallistunut

Luotamme ja uskomme valmennukseen niin paljon, että saat 100% tyytyväisyystakuun

Saat valmennukselle 14 päivän 100% tyytyväisyystakuun.

Voit kokeilla valmennusta kaksi viikkoa ja jos et jostain syystä ole tyytyväinen valmennuksen materiaaleihin tai et koe sen olevan sinulle sopiva, palautamme rahasi täysimääräisenä. Lähetät vain sähköpostia osoitteeseen info@8viikkoa.fi.

Mikäli et ole tyytyväinen ja maksoit työnantajan tarjoamalla verottomalla edulla, jota ei voi palauttaa rahana takaisin (kuten Smartum, Edenred tai ePassi), tarjoamme vaihto-oikeuden toiseen valmennukseemme.

KYLLÄ, HALUAN MUKAAN HINTAAN 119€

Varaa paikkasi painamalla tätä vihreää nappia

 • Kun varaat paikkasi mukaan nyt, saat kaikki materiaalit heti käyttöösi. Valmennuksen voi kuitenkin käydä läpi omassa tahdissa, sillä kaikki materiaalit säilyvät sinulla ikuisesti.
 • Maksa 100% turvallisesti verkkopankin kautta, maksukorteilla, laskulla tai osamaksulla. Myös MobilePay ja Masterpass käyvät maksutavoiksi.
 • Saat 14 päivän 100% tyytyväisyystakuun, joten voit kokeilla valmennusta ilman riskiä.
 • Tämä on kertamaksu. Ei jäsenyyksiä tai kestotilauksia.

Saat valmentajan mukaasi auttamaan ja tukemaan sinua koko 8 viikon ajaksi

Valmentajanasi toimii ravintovalmentaja Sami Sundvik

"Ravinto ja treeni ovat olleet lähellä sydäntä oman kuntosaliharrastuksen takia jo yli 30 vuoden ajan. Aluksi ravinnon ainoa funktio oli tukea saliharjoittelua, mutta hyvin nopeasti huomasin, että ravinnolla on valtava vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin.

Mielestäni terveys ja hyvinvointi on laaja kokonaisuus, josta ravinto on vain yksi hyvin merkittävä osa. Tämän vuoksi olen muutaman viimeisen vuoden aikana perehtynyt myös henkiseen hyvinvointiin. Ravinnon ja henkisen hyvinvoinnin lisäksi kannattaa muistaa myös unen, sosiaalisten suhteiden ja merkityksellisen elämän rooli kokonaisvaltaista hyvinvointia rakennettaessa.

Minusta ihmisten auttaminen on yksi elämän tarkoituksista, johon jokaisella meistä on mahdollisuus. Ihmisten valmentaminen verkkovalmennustemme muodossa on minulle yksi niistä tavoista, joilla pyrin ihmisiä auttamaan.

Henkilökohtaisia valmennuksia olen tehnyt satoja, huippu-urheilijoista kiireisiin yrittäjiin, sekä ihan tavallisiin ihmisiin."

Miksi noudatan itse ketogeenista ruokavaliota?

"Lähdin kokeilemaan ketogeenista ruokavaliota hieman skeptisenä, mutta se ylitti kaikki odotukseni. Ajattelin, että jos homma ei toimi, voin lopettaa kokeilun tyytyväisenä ja yhtä kokemusta viisaampana.

Oikein toteutettuna ketogeeninen ruokavalio koostuu ravintorikkaimmista ruoka-aineista, ja se täyttää varmasti mm. kuidun ja muiden keskeisten ravintotekijöiden riittävän saannin. Esimerkiksi marjoja ja vihanneksia siihen mahtuu käytännössä rajattomasti, vaikka valitettavan usein kuulee väitettävän jotain aivan muuta. Käytännössä ketogeeninen ruokavalio rajaa pois ainoastaan viljatuotteet ja perunan + riisin.

Ketogeeninen ruokavalio tarjoaa minulle yksinkertaisessa muodossa kaikki minulle optimaalisen ruokavalion tärkeimmät edut. Kuten esimerkiksi...

  • Mahdollistaa kovatkin salitreenit
  • Parantuneet veriarvot
  • Loistava keskittymiskyky ja vireystaso
  • Voin olla helposti pitkiäkin aikoja syömättä vireystason tai suorituskyvyn kärsimättä
  • Kaikki syömäni ruoka on helppoa valmistaa ja myös erittäin maukasta!
  • Jo aiemminkin kunnossa olleet veriarvot (mm. kolesteroli, triglyseridit, maksa-arvot, tulehdusarvot, paastosokeri) ovat parantuneet tasaisesti

Varsinkin pätkäpaastoon yhdistettynä ketogeeninen ruokavalio on myös ikääntymisvaikutusten ehkäisyn osalta todennäköisesti yksi parhaista ruokavalioista."

Mitä tapahtuu 8 viikon aikana? Tässä tiivistelmä valmennuksen kulusta...

Valmennus kestää 8 viikkoa. Saat heti tilauksen yhteydessä henkilökohtaiset tunnukset suljetulle valmennusalustalle, josta löydät valmennuksen materiaalit.

Kaikki materiaalit ovat käytössäsi niin kauan, kun niitä tarvitset. Ehdit siis varmasti käydä kaiken läpi ja voit myös palata niiden pariin aina halutessasi!

 • Viikko 1: Alkukartoitus

  Mikä on ketogeeninen ruokavalio ja miten sitä toteutetaan oikeaoppisesti? Mihin ketogeeninen ruokavalio perustuu ja miten sitä seurataan? Tavoitteet ja oman lähtötilanteen arviointi.

  Mahdolliset päivitykset omaan treeniohjelmaan + katsaus liikuntaan ja ketogeeniseen ruokavalioon.

  Opastus netistä löytyvän ravintolaskuri Finelin käyttämiseen. Tutustutaan valmentajiin sekä muihin valmennuksessa mukana oleviin.

 • Viikko 2: Käytännön toteutus sekä mahdolliset alun haasteet

  Mitä mahdollisia ongelmia voi alussa tulla eteen?

  Käsitellään energiansaantia ja käydään läpi oikeanlaisia ruoka-aineita.

  Kiinnitetään huomio myös poikkeamien vaikutukseen ketoosissa – miten toimitaan herkuttelun kanssa?

 • Viikko 3: Aloitetaan ruokavalio!

  Tällä viikolla aloitetaan varsinainen ruokavalio. Keskitytään energian saantiin ja nesteytykseen.

  Käydään läpi ketoosi ja alkoholi.

  Suunnataan katse vatsan ja suoliston hyvinvointiin.

 • Viikko 4: Ravintolisät ja herkuttelu

  Valmennuksen puoliväli!

  Jos haluat käyttää lisäravinteita, pohditaan yhdessä, mitä ne voisi olla.

  Käydään läpi eri kuituvalmisteita. Tarkistetaan, missä mennään ravitsemustilan kanssa juuri nyt.

  + Extra: Ketogeeninen herkuttelu

 • Viikko 5: Liikunta ja ketogeeninen ruokavalio

  Mitä on syklinen ketogeeninen ruokavalio? Millä eri tavoin ketogeenista ruokavaliota voi toteuttaa?

  Miten liikunta ja ketogeeninen ruokavalio sopivat yhteen? Entäpä palautuminen?

 • Viikko 6: Selätetään mahdolliset ongelmat yhdessä

  Mitä eri arvoja tulee seurata ketogeenisellä ruokavaliolla? Esimerkiksi ketoosin tilaa, verikokeita ja unta.

  Miten varmistetaan ruokavalion riittävä monipuolisuus?

  Käydään läpi uneen ja stressiin liittyviä asioita.

 • Viikko 7: Paastomallit lyhyesti

  Mitä paastoamisella tavoitellaan?

  Mitä on pätkäpaasto tai 1-2 vuorokauden paastot?

 • Viikko 8: Käännetään katse tulevaisuuteen

  Mitä tehdään nyt kun valmennus päättyy? Ohjeet ja tsempit tulevaisuuteen.

  Miten jaksottaa ketogeenista ruokavaliota jatkossa?

  Karnivooridieetti – mitä se tarkoittaa ja mihin tilanteeseen se sopii?

Esimerkkejä ketogeenisen ruokavalion koostamisesta

Proteiinit:

  • kala, liha
  • kananmuna
  • siemenet, pähkinät
  • (maitotuotteet)
  • juusto

 Rasvat, painopiste pehmeillä ja terveellisillä rasvoilla: 

  • rasvainen kala (lohi, makrilli, silli, tonnikala)
  • pähkinät
  • siemenet
  • extraneitsyt oliiviöljy
  • muna
  • kasvikset (oliivi, avokado, kaakao)
  • MCT, kookos -> ketoainebuusterit
  • rajoitetusti maito- ja eläinrasvaa

Hiilihydraatit:

  • Vähähiilihydraattiset kasvikset, kuten esim. kukkakaali, parsakaali, parsatanko, vihreät salaattiainekset
  • Kuitu, sekä kaikki muu hyödyllinen, mitä kasviksista saadaan (vitamiinit - esim. C, kivennäisaineet - esim. kalium ja magnesium, sekä polyfenolit)
  • Marjat

Ruokavalion aikana vältetään sokeria, hedelmiä (lähinnä alussa), enemmän hiilihydraattia sisältäviä kasviksia (kuten esim. peruna), prosessoitua ruokaa ja makeisia.

Ketogeeninen ruokavalio on vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen. Ruokavalio koostuu laadukkaista proteiineista, jotka ylläpitävät aineenvaihduntaa ja lihaskudosta, ja lisäksi hyvistä rasvoista ja pienistä määristä kuitupitoista hiilihydraattia.

              Tulet huomaamaan, miten monipuolinen ja herkullinen ketogeeninen ruokavalio voi olla!

Mitä hyötyä on elimistön laittamisesta ketoosiin ketogeenisen ruokavalion avulla?

Kun ketogeeninen ruokavalio ja sen avulla saavutettu ketoosi toteutetaan oikein ja turvallisesti, saadaan lukuisia positiivisia vaikutuksia hyvinvoinnille. Jotta elimistö pääsee ketoosiin, vaaditaan tarkkaa ruokavalion noudattamista.

Ruokavalio koostuu rasvoista, proteiineista ja hiilihydraateista. Pienikin poikkeama ketogeeniseen ruokavalioon estää pysyvää ketoosia.

Saattaa kestää 1-4 viikkoa ennen kuin elimistö oppii pysyvästi tuottamaan ja käyttämään ketoaineita energiana. Tämä sopeutumisvaihe on aika, jolloin sivuvaikutuksia voi ilmetä. Esimerkiksi väsymystä, huimausta ja suolen toiminnan muutoksia. Liian nopeassa ruokavalion muutoksessa saattaa ilmetä ketoflunssan oireita, joten siksi tässä valmennuksessa pyritään tekemään siirtymävaihe hallitusti.

Ketoosia ei saa sekoittaa ketoosiasidoosiin. Kyseessä on kaksi aivan eri asiaa. Ketoosiasidoosi on happomyrkytystila diabeetikoilla.

Kun elimistö sopeutuu ketoaineisiin, tunnet olosi todennäköisesti virkeämmäksi kuin koskaan aiemmin.

Ketogeenisen ruokavalion mahdolliset hyödyt:

 • Tehokas tapa pudottaa painoa, polttaa rasvaa ja muokata kehonkoostumusta
 • Metabolisen oireyhtymän hoito
 • Iso osa ihmisistä kokee olon virkeämmäksi (ilman verensokerin nousuja ja laskuja aivoilla on tasaisesti energiaa)
 • Insuliinin pitoisuus ja beetasolujen kuormitus vähenevät
 • Ketoaineilla ruokahalua hillitsevä vaikutus, joka auttaa vähentämään nälän tunnetta ja välttämään mielitekoja tai tunnesyömistä
 • Ketoosi ylläpitää lihasmassaa painon laskiessa ja suurin osa painosta putoaa suoraan rasvakudoksesta
 • Oikein toteutettuna laskee kolesteroleja, sisäelinrasvaa, sydän- ja verisuonisairauksien riskejä
 • Laskee matala-asteista tulehdustilaa elimistössä
 • Vilkastaa aineenvaihduntaa
 • Ennaltaehkäisee elintapasairauksia
 • Parantaa keskittymiskykyä
 • Auttaa suolen toiminnan ongelmissa
 • Vain 2-3 ateriaa päivässä riittää - pysyt kylläisenä ilman turhaa napostelua tai välipaloja

Mielelläni kokeilen aina uusia tapoja ruokailutottumuksiin ja mitä hyötyjä / haittoja niistä itselle tulee ja mikä olisi sopivin. Tämä odotus täyttyi hienosti valmennuksesta.

- Valmennukseen osallistunut

Minusta olo on kevyempi, ei pelkästään siksi että kiloja on joitakin lähtenyt. Ja unikin toden totta on ollut syvempää.

- Valmennukseen osallistunut

8 viikon päästä olet oppinut enemmän kuin osasit koskaan kuvitella. Lähdetkö mukaan?

KYLLÄ, HALUAN MUKAAN HINTAAN 119€

Varaa paikkasi painamalla tätä vihreää nappia

 • Kun varaat paikkasi mukaan nyt, saat kaikki materiaalit heti käyttöösi. Valmennuksen voi kuitenkin käydä läpi omassa tahdissa, sillä kaikki materiaalit säilyvät sinulla ikuisesti.
 • Maksa 100% turvallisesti verkkopankin kautta, maksukorteilla, laskulla tai osamaksulla. Myös MobilePay ja Masterpass käyvät maksutavoiksi.
 • Saat 14 päivän 100% tyytyväisyystakuun, joten voit kokeilla valmennusta ilman riskiä.
 • Tämä on kertamaksu. Ei jäsenyyksiä tai kestotilauksia.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Miten valmennus toimii käytännössä?

Valmennus kestää 8 viikkoa. Kun olet liittynyt mukaan ja maksanut valmennuksen, saat sähköpostiisi ohjeet tunnuksien luomisesta. Kirjaudut tunnuksilla suljettuun valmennusalustaan, josta löydät kaikki valmennuksen materiaalit.

Valmennuksen materiaalit ovat videoina ja teksteinä. Materiaalit pystyt katsomaan puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Tarvitset vain nettiyhteyden.

Tunnukset ja valmennuksen materiaalit pysyvät käytössäsi myös tulevaisuudessa, joten sinun ei tarvitse tallentaa mitään tulevaa käyttöä varten.

Valmentajat ja muut valmennusryhmäläiset ovat tukenasi koko 8 viikon valmennuksen ajan.

Tarvitseeko minun hankkia jotain välineitä, että ruokavalion toteuttaminen on mahdollista?

Sinun ei ole pakko hankkia mitään välineitä, mutta jos tahdot, voit hankkia ketoainemittarin. Ketoainemittareita ovat veritippamittari (tarkin), puhallusmittari tai virtsaliuskat.

Jos sinulla on diabetes tai verenpainetauti, myös verensokerimittari ja verenpainemittari ovat suositeltavia.

Mitä jos en koe valmennusta toimivaksi? Menetänkö rahani?

Valmennuksella on 14 päivän 100% tyytyväisyystakuu eli voit osallistua valmennukseen ilman riskiä.

Voit kokeilla valmennusta kaksi viikkoa ja jos et jostain syystä ole tyytyväinen valmennuksen materiaaleihin tai et koe sen olevan sinulle sopiva, palautamme rahasi täysimääräisenä. Lähetät vain sähköpostia osoitteeseen: info@8viikkoa.fi

Mikäli et ole tyytyväinen ja maksoit työnantajan tarjoamalla verottomalla edulla, jota ei voi palauttaa rahana takaisin (kuten Smartum, Edenred tai ePassi), tarjoamme vaihto-oikeuden toiseen valmennukseemme.

Entä jos harrastan liikuntaa, pitääkö minun muuttaa liikkumistottumuksiani johonkin suuntaan?

Jos et ole aikaisemmin ollut ketoosissa (etkä ole ketoosissa tällä hetkellä), valmennuksen alussa suositellaan, että liikuntaa hieman kevennetään. Tämä siksi, että elimistö käyttäisi energiansa tottuakseen ketoosiin. Ketogeeniseen ruokavalioon siirtymistä ei suositella, jos sinulla on seuraavan 3kk aikana tiedossa tavoitteellinen urheilusuoritus. Kun olet tottunut ruokavalioon, voit liikkua täysin normaalisti.

Kuinka kauan materiaalit ovat käytössäni?

Voit käydä valmennuksen omassa tahdissa läpi. Kaikki materiaalit ovat käytössäsi niin kauan, kuin niitä tarvitset. Ehdit siis varmasti käydä kaiken läpi ja kerrata materiaaleja niin useasti kuin tahdot.

Onko ketogeeninen ruokavalio turvallista?

Oikein toteutettuna erittäin turvallista ja myös terveyttä edistävää. Riskit liittyvät tilanteisiin, jossa ketogeenistä ruokavaliota noudattavalla lääkitys ei ole kohdallaan tai ruokavalio ei ole tasapainossa.

Kuinka pitkään ketogeenistä ruokavaliota suositellaan noudatettavaksi?

Voit noudattaa ketogeenista ruokavaliota jatkuvasti tai pätkissä. Voit esimerkiksi noudattaa ketogeenistä ruokavaliota muutamia kuukausia vuodesta.

Mitä minun pitää ottaa huomioon, jos lähden tähän valmennukseen ja noudatan ruokavaliotanne?

Valmennuksesta saat tiedon, miten muokata nykyisestä ruokavaliostasi ketogeeninen helposti ja asteittain. On hyvä, jos olet jo valmiiksi ravintoasioista kiinnostunut ja koet haluavasi syventää tietämystäsi vielä lisää.

Valmennuksessa käytetään apuna esimerkiksi Finelin ruokapäiväkirjaa. Fineli on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä elintarvikkeiden kansallinen koostumustietopankki.

Kaikki huomioon otettavat asiat käydään läpi valmennuksessa, joten opit varmasti. Ja kysyä saa aina!

En ole Facebookissa, saanko kaiken hyödyn valmennuksesta?

Kaikki valmennuksen materiaalit löytyvät valmennusalustalta, johon pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksien avulla. Facebook-ryhmään liittyminen ei siis ole pakollinen osa valmennusta, mutta suosittelemme sitä vahvasti.

Jos sinulla ei ole ympärilläsi sosiaalista tukea 8 viikon valmennusta varten, ryhmässä saat valmentajien lisäksi muiden valmennusryhmäläisten tuen. Tuen ja tsempin myötä uusien tapojen omaksuminen ja noudattamien on huomattavasti helpompaa ja epäonnistumisen todennäköisyys laskee. Kaikki ruokavalioon liittyvät kysymykset tulisi myös ohjata suoraan Facebookiin valmentajille vastattavaksi.

Eikö ketoosista voi joutua ketoosiasidoosiin? Sehän on vaarallista?

Ei voi. Ketoosia ei saa sekoittaa ketoosiasidoosiin. Kyseessä on kaksi aivan eri asiaa. Ketoosiasidoosi on happomyrkytystila diabeetikoilla.

Olen kasvissyöjä / vegaani. Sopiiko tämä minulle?

Erityisesti vegaaneille ketogeeninen ruokavalio voi olla haastava toteuttaa. Vegaanisen ja ketogeenisen ruokavalion yhdistyminen voi onnistua, mutta se vaatii todella tarkkaa suunnittelua ja paneutumista asiaan, jotta se on turvallista. Kasvisruokailijoille ketogeeninen ruokavalio on helpommin toteutettavissa, mutta voi vaatia myös enemmän suunnitelmallisuutta.

Oletko valmis lähtemään mukaan, tekemään muutoksen ja näkemään konkreettisia tuloksia seuraavan 8 viikon aikana?

KYLLÄ, HALUAN MUKAAN HINTAAN 119€

Varaa paikkasi painamalla tätä vihreää nappia

 • Kun varaat paikkasi mukaan nyt, saat kaikki materiaalit heti käyttöösi. Valmennuksen voi kuitenkin käydä läpi omassa tahdissa, sillä kaikki materiaalit säilyvät sinulla ikuisesti.
 • Maksa 100% turvallisesti verkkopankin kautta, maksukorteilla, laskulla tai osamaksulla. Myös MobilePay ja Masterpass käyvät maksutavoiksi.
 • Saat 14 päivän 100% tyytyväisyystakuun, joten voit kokeilla valmennusta ilman riskiä.
 • Tämä on kertamaksu. Ei jäsenyyksiä tai kestotilauksia.

Haluatko kysyä jotain ennen tilausta?

Jos et ole vielä vakuuttunut ja haluat kysyä jotain, voit laittaa kysymyksen chatissa. Chat aukeaa sivun oikeasta laidasta, sinistä palloa painamalla.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen: info@8viikkoa.fi