SEURAAVAT 8 VIIKKOA

Immuniteettinumero 1/2020

Mitä on terveys sanan laajemmassa merkityksessä?

Terveys tarkoittaa Maailman terveysjärjestön WHO:n määritelmän mukaan täydellisen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvän olon tilaa. Valmentaja Teemu Eloranta käy läpi, miten me pyrimme auttamaan sinua matkalla kohti terveyttä.
Kannattaa muistaa, että terveys ei ole päämäärä, vaan mahdollistaja.


Miten tukea immuniteettia kokonaisvaltaisesti ilman mitään taikakeinoja?

Immuniteetin tukemiseen on monenlaisia keinoja, mutta parhaat ja tärkeimmät niistä ovat aina ilmaisia, muistuttaa Sami Sundvik.8viikkoa.fi tarjoaa:

Etätyöpäivän taukotreeni

Tuliko lähtö etätöihin nopeasti? Jäikö sähköpöytä ja satulatuoli toimistolle? Tuleeko töitä tehtyä ergonomiasta piittaamatta ja illalla on paikat jumissa?

Monille meistä muutos etätöihin tuli valmistelematta ja etätyöntekemisen tavat eivät välttämättä ole vielä muotoutuneet. Nyt on hyvä hetki luoda uusia tapoja.

Tahdomme tarjota jokaiselle lukijallemme ilmaisen taukotreenin.

8iikkoa.fi -tiimin valmentaja Teemu Eloranta näyttää nopean ja tehokkaan tavan viettää tauko työpäivän aikana.

Maistiainen kirjasta:
Fetalla täytetty lihamureke

700 g rasvaista jauhelihaa
1 kananmuna
160 g fetajuustoa
puntti tuoretta persiljaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1,5 tl paprikajauhetta
2,5 tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä

Hienonna persilja, sipuli ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset fetaa lukuun ottamatta hyvin yhteen tasaiseksi massaksi. Painele 2/3 murekemassasta pieneen leipävuokaan (jos et omista leipävuokaa, muotoile massa ovaaliin muotoon uunipellille). Paina sormilla massan keskelle kolo miltei vuoan päästä päähän, murusta feta sinne ja painele loput murekemassasta kolon peitteeksi. Painele vielä lopuksi massa niin tiiviiksi kuin pystyt.

Paista mureketta 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Resepti: Suvi Vallentin

Tämä ja 99 muuta reseptiä löydät täältä


5 vinkkiä parempaan ruoanlaittoon

Syö ensin oikein -kirjan kokki Suvi Vallentinin vinkit onnistuneeseen ruoanlaittoon:

1. Tiedä mitä olet tekemässä. Tutustu reseptiin etukäteen, lue se läpi huolella ja varmista, että saatavillasi on kaikki, mitä ruoan valmistamiseen tarvitset. Tee tarvittavat esivalmistelut.

2. Noudata reseptiä. Ruoan valmistus ei ole rakettitiedettä ja usein soveltamiselle on mahdollisuus, mutta jos reseptissä mainittuja raaka-aineita tai valmistusvaiheita muuttelee mielin määrin, lopputulos ei välttämättä aina ole toivotunlainen.

3. Älä vierasta vierasta. Anna rohkeasti mahdollisuus entuudestaan tuntemattomille raaka-aineille, mausteille ja yrteille sekä omituisiltakin kuulostaville makuyhdistelmille. Saatat yllättyä positiivisesti!

4. Luota aisteihisi. Maistele ja tuoksuttele ruokaa jo valmistusvaiheessa ja lisää tarvittavia makuja omiin aistimuksiisi perustuen, itseesi luottaen. Ruoka on aina parhaimmillaan silloin, kun valmiiseen annokseen ei enää tarvitse lisätä mitään.

5. Ota rennosti. Suhtaudu ruoanlaittoon riittävällä vakavuudella halutun lopputuloksen takaamiseksi, mutta muista, että myös oma kädenjälkesi saa näkyä. Pidä hauskaa keittiössä, hulluttele ja -ennen kaikkea- nauti siitä mitä teet!


100 Parasta reseptiä painonhallintaan -kirja vastaa toiveisiinne!

Suuren suosion saaneen 8 viikon Startti -verkkovalmennuksen avulla olemme auttaneet jo yli 11 000 osallistujaa saamaan itselleen pysyvästi hyvän olon ja ymmärtämään, että ruokavaliolla on suuri merkitys. Valmennuksen ruokavalion avulla moni on vihdoin voinut hyvästellä jojo-dietit, pussikeitot, sekä suuriin liikuntamääriin perustuvat painonpudotusohjelmat. Startti-valmennuksen ruokavaliolla on saavutettu suuria tuloksia ja loppuelämän elämäntapamuutoksia.

Tämän vuoksi halusimme laittaa valmennuksen parhaimmat reseptit yksien kansien väliin. Ja sitten syntyi uusi reseptikirjamme: Syö ensin oikein: 100 Parasta reseptiä painonhallintaan.

Reseptien takana on 32-vuotias neljän lapsen äiti ja kotikokki Suvi Vallentin, joka on myös käynyt 8 viikon Startti -valmennuksen. Valmennus toimikin suurena inspiraationa tämän reseptikirjan luomiselle.

Kirjaan on koottu parhaimmat vinkit, joiden avulla oivallat kuinka helppoa ja vaivatonta ruoanlaitto voi olla myös terveellistä ruokavaliota noudattaen.

Enää sinun ei siis tarvitse miettiä mitä söisit aamupalaksi, lounaaksi tai kiireen keskellä. Löydät lempireseptisi hetkiin, kun herkkuhammasta kolottaa ja teet hieman paremman valinnan perinteisten herkkujen tilalle. Kirja sopii siis ihan jokaiselle, joka haluaa haluaa kokea hyvää oloa, hauskoja hetkiä keittiössä, sekä herkullisia ja terveellisiä makuelämyksiä helposti ja vaivattomasti!

 

Lue kirjasta lisää täältä!