Pataleipä

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Maukas leipä valmistuu padassa. Kohotusaineena toimii leivinjauhe. Täyteläisen maun takaa siemenet ja rahka.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 2 munaa

  • 150 g rahkaa

  • 2 rkl psylliumia

  • 40 g mantelijauhetta

  • 40 g auringonkukansiemeniä

  • 20 g pofiberia

  • ½ tl suolaa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • naiset leivän päälliset / annos
  • 5 g voita

  • 50 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) (tai 50 g kasvisleikkelettä (esim. Bon Soya savustettu kasvisleikkele)

  • tomaattia

  • miehen annos
  • 3 munaa

  • 250 g rahkaa

  • 3 rkl psylliumia

  • 60 g mantelijauhetta

  • 60 g auringonkukansiemeniä

  • 30 g pofiberia

  • 1 tl suolaa

  • 3 tl leivinjauhetta

  • miehet leivän päälliset / annos
  • 10 g voita

  • 75 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) (tai 75 g kasvisleikkelettä (esim. Bon Soya savustettu kasvisleikkele)

  • tomaattia

Ohjeet

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja laita uuniin kannellinen pieni kattila tai muu uunin kestävä vuoka.
  • Sekoita kulhossa munat, rahka ja psyllium. Anna turvota 5 min. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.
  • Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöreä pallo.
  • Laita kattilan pohjalle leivinpaperin pala ja pudota pallo kattilaan. Laita kansi päälle.
  • Paista kannen kanssa 50 min, jonka jälkeen ilman kantta 15 min.
  • Syö tällä aterialla 1/4 leivästä leivänpäällisten kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!