Appelsiininen linssikeitto
4
Annosta45
minutesTäyteläisen keiton makuun tuo raikkautta appelsiini. Tämä keitto paranee seuraavana päivänä, eli tätä voi tehdä vaikka tuplasatsin. Säädä veden määrällä haluatko keitosta juoksevamman vai enemmän haarukoitavan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
140 g punaisia linssejä
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 appelsiini
1/2 sitruunan mehu
10 g öljyä
1 prk (500g) paseerattua tomaattia
1 tl juustokuminaa
6 -8 dl vettä
1 tl suolaa
- naisen annos appelsiini-tahini-kastike
1 tomaatti
1 appelsiinin mehu
60 g tahinia
1/2 ruukkua minttua
1/2 tl suolaa
- keiton päälle / annos naiset
60 g raejuustoa
- miehen annos
200 g punaisia linssejä
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 appelsiini
1 sitruunan mehu
15 g öljyä
1 prk (500g) paseerattua tomaattia
1 tl juustokuminaa
8 -10 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
- miehen annos appelsiini-tahini-kastike
1 tomaatti
1 appelsiinin mehu
90 g tahinia
1/2 ruukkua minttua
1/2 tl suolaa
- keiton päälle / annos miehet
100 g raejuustoa
Ohjeet
- Huuhtele linssit siivilässä juoksevan veden alla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Purista sitruunan mehu.
- Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia 1 minuutti ja lisää porkkanaraaste. Sekoita linssit ja paseerattu tomaatti joukkoon. Lisää sitruunamehu, appelsiinikuutiot ja juustokumina.
- Kuumenna kiehuvaksi ja lisää keittoon 6 dl vettä. Keitä 10–15 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää pari desilitraa vettä tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla.
- Tee appelsiini-tahini-kastike. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi.
- Purista appelsiinin mehu.
- Yhdistä tomaattikuutiot, appelsiinimehu, tahini, minttu ja suola tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa.
- Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta ja tahini-kastikkeesta yhdessä raejuuston kanssa.