Tex-mex-vuoka
4
Annosta45
minutesTässä tex-mex-vuoassa on vähän potkua. Jos et pidä tulisesta, niin vaihda chili-tomaattimurska maustamattomaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g naudan jauhelihaa (10 % rasvaa) tai 120 g soijarouhetta
1 makea sipuli
2 valkosipulinkynttä
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tlk (380 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä
1 tlk (390 g) chilitomaattimurskaa
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
3/4 tl suolaa
60 g Koskenlaskija ruoka & dippi
60 g juustoraastetta
1 kiinankaali
- miehen annos
500 g naudan jauhelihaa (10 % rasvaa) tai 200 g soijarouhetta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tlk (380 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä
1 tlk (390 g) chilitomaattimurskaa
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
3/4 tl suolaa
90 g Koskenlaskija ruoka & dippi
90 g mozzarellajuustoraastetta
1 kiinankaali
Ohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Ruskista sipulit rasvassa kuumalla pannulla. Lisää jauheliha tai liotettu soijarouhe ja ruskista.
- Huuhtele ja valuta mustapavut. Suikaloi kiinankaali. Lisää pavut, tomaattimurska, kiinankaali sekä mausteet pannulle. Hauduta kastiketta muutama minuutti. Lisää lopuksi ruokakerma ja kuumenna kastike.
- Kaada seos vuokaan.
- Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista vuokaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa vuoasta.