Korealaiset jauhelihapihvit, paahdettua fenkolia ja kimchia

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Korealaisessa ruuassa maistuu paahdetun seesamöljyn täyteläinen aromi. Korealaiset ruuat koostuvat pitkälti hyvästä lihasta ja kasviksista, mitä maustetaan sopivasti tulisilla kastikkeilla. Lisukkeena toimii kimchi mikä tekee hyvää vatsalle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • jauhelihapihvejä naisen annos
  • 400 g jauhelihaa tai 400 g tofua

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl mirimiä tai omenasiiderietikkaa

  • 2 -3 valkosipulinkynttä

  • 1 kevätsipulin varsi

  • 1/2 dl silputtua ruohosipulia

  • 10 g paahdettua seesamöljyä

  • 1/2 tl mustapippuria

  • lisäksi naisen annos
  • noin 400 g kimchia tai Rasilaisen hapis kimchia

  • 50 g majoneesia

  • paahdettu fenkoli naisen annos
  • 300 g fenkolia

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 20 g paahdettua seesamöljyä

  • 1 punainen chili

  • jauhelihapihvejä miehen annos
  • 600 g jauhelihaa tai 600 g tofua

  • 4 rkl soijakastiketta

  • 3 rkl mirimiä tai omenasiiderietikkaa

  • 3 -4 valkosipulinkynttä

  • 2 kevätsipulin vartta

  • 1/2 dl silputtua ruohosipulia

  • 15 g paahdettua seesamöljyä

  • 1 tl mustapippuria

  • paahdettu fenkoli miehen annos
  • 400 g fenkolia

  • 1 1/2 rkl soijakastiketta

  • 30 g paahdettua seesamöljyä

  • 1 punainen chili

  • lisäksi miehen annos
  • noin 400 g kimchia tai Rasilaisen hapis kimchia

  • 80 g majoneesia

Ohjeet

  • Pilko ensin fenkolit lohkoiksi. Pilko chili, jos et pidä tulisesta ota siemenet pois. Sekoita soijakastike, seesaminsiemenöljy ja chili. Sivele marinadi fenkoleiden pintaan.
  • Laita fenkolin lohkot uuniin 200 asteeseen. Paista noin 30 minuuttia.
  • Tee jauhelihapihvit. Pilko valkosipulinkynnet, kevätsipuli ja ruohosipuli. Sekoita kulhossa pilkotut kasvikset ja lisää öljy, soijakastike, mustapippuri, sitruunamehu ja mirim/etikka.
  • Sekoita tämä seos jauhelihaan käsin vaivaamalla.

    Jos käytät tofua sivele seos viipaloidun tofun pinnalle marinadiksi. Huom. muista kuivata tofu-viipaleet ensin.
  • Taputtele jauheliha pellille neliöksi, jonka jaat neljään osaan.
  • Paista pihvejä 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tofulle riittää 10 minuuttia.
  • Syö yksi pihvi tai 1/4 osa tofusta ja 1/4 osa fenkoleista, kimchistä ja majoneesista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!