Nokkosmunakas
Annoksia
2
AnnostaValmistusaika
15
minutesNokkonen sopii hyvin munakkaaseen. Tämä täyteläisen makuinen munakas on hyvä raudan lähde.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
10 g rypsi- tai oliiviöljyä
2 kpl kevätsipulia (silputtuna)
4 kpl munaa
5 rkl vettä
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 dl nokkosta (ryöpättynä, hienonnettuna) tai yksi pussi (250 g) pakastepinaattia tai 1 rkl kuivattua nokkosta
60 g juustoa (raastettuna)
- miehen annos
15 g rypsi- tai oliiviöljyä
2 kpl kevätsipulia (silputtuna)
6 kpl munaa
7 rkl vettä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 dl nokkosta (ryöpättynä, hienonnettuna) tai yksi pussi (250 g) pakastepinaattia tai 1 rkl kuivattua nokkosta
90 g juustoa (raastettuna)
Ohjeet
- Kuullota öljyssä pannulla kevätsipulia hetki.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi, mausteet ja hienonnettu nokkonen. Voit käyttää myös pakastepinaattia.
- Kaada munakasseos pannulle. Kerää paistamisen aikana munakasmassa rauhallisin vedoin esimerkiksi puuhaarukalla muutamilla vedoilla reunoilta keskelle, jotta munakas hyytyisi tasaisesti. Munakas on kypsä, kun pohja on kullankeltainen ja pinta on vielä kostea ja kiiltävä.
- Ripottele juustoraaste munakkaan pinnalle.
- Syö tällä aterialla puolet munakkaasta.