Linssipihvit ja sienikastike
2
Annosta30
minutesLinsseistä valmistuu ruokaisia pihvejä, niiden kylkeen sopii hyvin sienikastike.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- linssipihvejä naisen annos
140 g punaisia linssejä
2 porkkanaa
1/2 rkl psylliumia
3/4 tl suolaa
1/2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl punaista currytahnaa
10 g öljyä paistamiseen
- sienikastiketta naisen annos
n. 1/2 l tuoreita sieniä tai noin 1 1/2 dl säilöttyjä sieniä
1 sipuli
10 g öljyä
1 tlk (à 2 dl) laktoositon kasvirasvasekoitetta (4 %) kerman tapainen tuote
n. 1 dl vettä
1 1/2 rkl soijakastiketta
- linssipihvejä miehen annos
240 g punaisia linssejä
2 porkkanaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl punaista currytahnaa
15 g öljyä paistamiseen
- sienikastiketta miehen annos
n. 1/2 l tuoreita sieniä tai noin 1 1/2 dl säilöttyjä sieniä
1 sipuli
15 g öljyä
1 tlk (à 2 dl) laktoositon kasvirasvasekoitetta (4 %) kerman tapainen tuote
n. 1 dl vettä
1 1/2 rkl soijakastiketta
- lisukkeet
1 parsakaali
Ohjeet
- Huuhtele linssit ja kiehauta noin 10 minuuttia kattilassa.
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- Ota sivuun 1 dl valutettuja linssejä ja soseuta loput tasaiseksi.
- Sekoita soseutetut ja kokonaiset linssit, porkkanaraaste, psyllium, suola, inkivääri ja currytahna kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina pienehköiksi pihveiksi.
- Paista pihvejä pannulla miedolla lämmöllä öljyssä molemmin puolin 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin rapeapintaisia.
- Jos käytät tuoreita sieniä leikkaa sienistä kannat, harjaa pinnat puhtaaksi ja halkaise sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
- Paista kuumalla pannulla sienistä pois kaikki kosteus. Lisää öljyä ja hienonnettu sipuli. Paista, kunnes sipulikuutiot ovat läpikuultavia.
- Lisää kasvisrasvasekoite, vesi ja soijakastike. Anna kiehahtaa ja hauduta muutama minuutti.
- Keitä parsat pehmeiksi ja mausta suolalla.
- Syö puolet pihveistä, kastikkeesta ja parsasta tällä aterialla.