Lohta sitruunaisella kastikkeella

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Lohi raikkaalla kastikkeella ja tomaatti-sipulikastikkeella sopii hyvin kesään.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g lohta

  • suolaa

  • 1 sitruuna viipaleina

  • tomaatti-sipuli-salaatti naisen annos
  • 3 -5 tomaattia

  • 1 -2 punasipulia

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • mustapippuria

  • kastike naisen annos
  • 1 rkl kapriksia

  • 30 g oliiviöljyä

  • noin 8 kpl tuoretta basilikanlehteä

  • 1 tl sinappia (esim. dijon)

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 tl kuivattua oreganoa

  • 1 salottisipuli pilkottuna

  • miehen annos
  • 450 g lohta

  • suolaa

  • 1 sitruuna viipaleina

  • tomaatti-sipuli-salaatti miehen annos
  • 5 -6 tomaattia

  • 2 -3 punasipulia

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • mustapippuria

  • kastike miehen annos
  • 1 ,5 rkl kapriksia

  • 40 g oliiviöljyä

  • noin 10 kpl tuoretta basilikanlehteä

  • 1 tl sinappia (esim. dijon)

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 tl kuivattua oreganoa

  • 1 salottisipuli pilkottuna

Ohjeet

  • Valmista kastike. Sekoita sauvasekoittimella kaikki muut ainekset, paitsi salottisipuli. Lisää pilkotut salottisipulit kastikkeen joukkoon vasta, kun se on blendattu sileäksi.
  • Viipaloi tomaatit ja punasipuli siivuiksi ja yhdistä. Lisää öljy ja mustapippuri. Anna maustua.
  • Paista lohi joko medaljongeiksi tai paloina.
  • Lisää sitruunaviipaleet juuri ennen tarjoilua.
  • Syö tällä aterialla 1/3 lohesta, kastikkeesta ja salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!