Nopea jauhelihakeitto

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Tämä arkiruoka nousee uudelle tasolle tomaattipyreen ja smetanan ansiosta. Tähän keittoon on hyvä upottaa myös kaappiin jääneet tuoreiden vihannesten loput.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta

  • 2 sipulia

  • 40 g oliiviöljyä

  • 400 g keittojuureksia (pakaste)

  • 100 -200 g parsakaalia/kukkakaalia tmv.

  • 1 1/2 l vettä

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • kourallinen kauden tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia, lipstikkaa, persiljaa

  • 1 lihaliemikuutio

  • suolaa ja mustapippuria

  • 20 g smetanaa/annos

  • miehen annos
  • 600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 2 sipulia

  • 60 g oliiviöljyä

  • 500 g keittojuureksia (pakaste)

  • 100 -200 g parsakaalia/kukkakaalia tmv.

  • 1 1/2 l vettä

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • kourallinen kauden tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia, lipstikkaa, persiljaa

  • 1 -2 lihaliemikuutio

  • suolaa ja mustapippuria

  • 30 g smetanaa/annos

Ohjeet

  • Kuullota silputut sipulit kattilassa öljyssä ja lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää vesi, lihaliemikuutio, keittojuurekset sekä muut juurekset. Jos käytätä soijarouhetta liota se ensin. Lisää nestettä tarpeen mukaan.
  • Tähän keittoon on hyvä käyttää mahdollisesti jääkaappiin jääneet tuoreiden juuresten loput.
  • Keitä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon tomaattipyree sekä valitsemasi tuoreet yrtit. Voit käyttää yhtä yrttiä tai sekoittaa useampaa, oman maun mukaan. tarkasta lopuksi liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  • Tarjoile smetanan kanssa.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta smetanan kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!