Pähkinäinen juureslaatikko ja jauhelihapihvit
4
Annosta1
hour30
minutesPähkinäinen juureslaatikko on paranee mitä kauemmin maltat sitä uunissa haudutella. Juurekset ovat ihanan pehmeitä ja kerma pyöristää makua. Voit käyttää juureslaatikkoon myös muita mieleisiä juureksia. Jauhelihapihvit paistuvat nopeasti pannulla tai voit paistaa ne myös uunissa tai grillissä. Hyvä jauheliha ei kaipaa mausteeksi kuin suolaa ja pippuria.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 palsternakka
200 g lanttua
2 keltajuurta tai punajuurta
40 g hasselpähkinärouhetta
300 g ruokakermaa (10%)
1/2 tl suolaa
1/4 tl jauhettua maustepippuria
(vettä)
- pihvit naisen annos
400 g naudan jauhelihaa tai 400 g tofua (marinoitu)
suolaa
mustapippuria
- miehen annos
1 palsternakka
300 g lanttua
3 keltajuurta tai punajuurta
60 g hasselpähkinärouhetta
600 g ruokakermaa (10%)
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua maustepippuria
(vettä)
- pihvit miehen annos
600 g naudan jauhelihaa tai 600 g tofua (marinoitu)
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
- Pese ja kuori juurekset. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lado juurekset pienehköön uunivuokaan kerroksittain pähkinöiden kanssa.
- Sekoita kerma ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti. Kannattaa laittaa vuoan päälle kansi tai folio. Jos juureslaatikko näyttää kuivuvan paistamisen loppuvaiheessa, lisää tilkka vettä.
- Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla omassa rasvassaan tai uunissa pellillä, kunnes pihvit ovat ruskistuneet.
- Jos valmistat tofua. Viipaloi tofu ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Lisää vähän pippuria ja suolaa. Paista viipaleet pannulla tai uunissa, niin että ne saavat vähän ruskeaa väriä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa laatikosta ja pihveistä tai tofusta.