Jauheliha-valkohomejuustopaistos
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
1
hourValkohomejuusto antaa mukavan lisän kasviksille ja jauhelihalle.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
500 g kesäkurpitsaa
300 g naudanjauhelihaa tai 120 g soijarouhetta
200 g paseerattua tomaattia
80 g valkohomejuustoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
40 g juustoraastetta (10 %)
- miehen annos
600 g kesäkurpitsaa
450 g naudanjauhelihaa tai 180 g soijarouhetta
300 g paseerattua tomaattia
120 g valkohomejuustoa
1 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
60 g juustoraastetta (10 %)
Ohjeet
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Leikkaa kesäkurpitsasta viipaleita ja laita puolet niistä uunivuoan pohjalle.
- Paista jauheliha ja mausta suolalla sekä pippurilla tai liota soijarouhe ja paista kevyestti pannulla ja mausta.
- Kaada jauheliha tai soijarouhe kesäkurpitsaviipaleiden päälle ja lado loput kesäkurpitsat jauhelihan päälle. Ripottele kesäkurpitsan päälle valkosipulijauhe.
- Leikkaa valkohomejuusto paloiksi ja asettele tasaisesti kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
- Kaada paseerattu tomaatti uunivuokaan ja ripottele viimeiseksi juustoraaste.
- Paista uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja kesäkurpitsat hieman pehmenneet.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa paistoksesta.