Marokkolainen jauhelihakeitto

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Ihana mausteinen jauhelihakeitto lämmittää viileänä päivänä. Marokkolaiset mausteet suorastaan tanssivat makunystyröillä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynttä

  • 2 sellerinvartta

  • 1 keskikokoinen porkkana

  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa ja/tai korianteria hienonnettuna varsineen

  • 1/2 –1 punainen chili (tai hieman chilitahnaa)

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa

  • 1 tl korianterijauhetta

  • 1 rkl sitruunankuoriraastetta

  • ripaus cayannepippuria

  • 1 t ähtianis

  • 3/4 tl kanelia

  • 400 lampaan jauhelihaa (myös nauta käy hyvin) tai 160 g soijarouhetta

  • 2 –3 rkl tomaattipyrettä

  • 1 litra liha- tai kasvislientä

  • 400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

  • suolaa

  • lehtipersiljaa ja/tai korianteria

  • sitruunalohkoja

  • 40 g siemeniä tai pähkinöitä

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • miehen annos
  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 1/2 sipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 sellerinvartta

  • 2 keskikokoista porkkanaa

  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa ja/tai korianteria hienonnettuna varsineen

  • 1 -2 punainen chili (tai hieman chilitahnaa)

  • 1 1/2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna

  • 1 1/2 tl kurkumaa

  • 1 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa

  • 1 1/2 tl korianterijauhetta

  • 1 1/2 rkl sitruunankuoriraastetta

  • ripaus cayannepippuria

  • 1 tähtianis

  • 1 tl kanelia

  • 600 lampaan tai naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 3 -4 rkl tomaattipyrettä

  • 1 1/2 litra liha- tai kasvislientä

  • 600 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

  • suolaa

  • lehtipersiljaa ja/tai korianteria

  • sitruunalohkoja

  • 60 g siemeniä tai pähkinöitä

  • 300 g turkkilaista jogurttia

Ohjeet

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Hienonna sellerinvarret ja raasta kuorittu porkkana.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia keskilämmöllä 5–10 minuuttia.
  • Ruskista jauheliha pannulla tai liota soijarouhe.
  • Lisää kattilaan yrtit, chili ja mausteet ja kuullota vielä muutama minuutti.
  • Nosta lämpöä ja lisää jauheliha tai soijarouhe.
  • Laita kattilaan tomaattipyre, tomaattimurska ja liha- tai kasvisliemi. Sekoita.
  • Anna keiton hautua kannen alla vähintään puoli tuntia, mielellään enemmänkin.
  • Mausta suolalla.
  • Syö 1/4 keittoa tuoreiden yrttien, turkkilaisen jogurtin, pähkinöiden tai siemenien ja sitruunalohkojen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!