Marokkolainen jauhelihakeitto
4
Annosta1
hourIhana mausteinen jauhelihakeitto lämmittää viileänä päivänä. Marokkolaiset mausteet suorastaan tanssivat makunystyröillä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
1 keskikokoinen porkkana
1/2 ruukkua lehtipersiljaa ja/tai korianteria hienonnettuna varsineen
1/2 –1 punainen chili (tai hieman chilitahnaa)
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl kurkumaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl korianterijauhetta
1 rkl sitruunankuoriraastetta
ripaus cayannepippuria
1 t ähtianis
3/4 tl kanelia
400 lampaan jauhelihaa (myös nauta käy hyvin) tai 160 g soijarouhetta
2 –3 rkl tomaattipyrettä
1 litra liha- tai kasvislientä
400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
suolaa
lehtipersiljaa ja/tai korianteria
sitruunalohkoja
40 g siemeniä tai pähkinöitä
200 g turkkilaista jogurttia
- miehen annos
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 sellerinvartta
2 keskikokoista porkkanaa
1/2 ruukkua lehtipersiljaa ja/tai korianteria hienonnettuna varsineen
1 -2 punainen chili (tai hieman chilitahnaa)
1 1/2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 1/2 tl kurkumaa
1 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 1/2 tl korianterijauhetta
1 1/2 rkl sitruunankuoriraastetta
ripaus cayannepippuria
1 tähtianis
1 tl kanelia
600 lampaan tai naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta
3 -4 rkl tomaattipyrettä
1 1/2 litra liha- tai kasvislientä
600 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
suolaa
lehtipersiljaa ja/tai korianteria
sitruunalohkoja
60 g siemeniä tai pähkinöitä
300 g turkkilaista jogurttia
Ohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Hienonna sellerinvarret ja raasta kuorittu porkkana.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia keskilämmöllä 5–10 minuuttia.
- Ruskista jauheliha pannulla tai liota soijarouhe.
- Lisää kattilaan yrtit, chili ja mausteet ja kuullota vielä muutama minuutti.
- Nosta lämpöä ja lisää jauheliha tai soijarouhe.
- Laita kattilaan tomaattipyre, tomaattimurska ja liha- tai kasvisliemi. Sekoita.
- Anna keiton hautua kannen alla vähintään puoli tuntia, mielellään enemmänkin.
- Mausta suolalla.
- Syö 1/4 keittoa tuoreiden yrttien, turkkilaisen jogurtin, pähkinöiden tai siemenien ja sitruunalohkojen kanssa.