Punajuuri hot pot
4
Annosta3
hours50
minutesPitkään haudutettu liha on ihanan pehmeää. Kun laitat pataan mukaan kasvikset on ateria kerralla valmis.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g karjalanpaistilihaa tai 400 g tofua
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
4 punajuurta
3 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
5 dl vettä
3 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
8 kokonaista mustapippuria
(voit lorauttaa mukaan myös 2 dl punaviiniä)
persiljaa
60 g smetanaa
- miehen annos
600 g karjalanpaistilihaa tai 600 g tofua
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
5 punajuurta
4 porkkanaa
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 1/2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
7 dl vettä
4 rkl punaviinietikkaa
3 laakerinlehteä
10 kokonaista mustapippuria
(voit lorauttaa mukaan myös 3 dl punaviiniä)
persiljaa
120 g smetanaa
Ohjeet
- Paista liha öljyssä pannulla niin että se saa ruskean pinnan. Tätä ei tarvitse tehdä jos käytät tofua.
- Kuori ja kuutioi punajuuret, porkkanat ja sipulit.
- Laita kaikki hot potin ainekset yhteen vuokaan.
- Laita vuoan päälle kansi tai folio.
- Hauduta ruokaa uunissa 150 asteessa vähintään kolme tuntia. Tarkista välillä ettei ruoka kuivu ja lisää tarvittaessa vettä.
- Lisää ruoan päälle tuoretta persiljaa.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa hot potista ja smetanasta.