Punajuuri hot pot

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

3

hours 

50

minutes

Pitkään haudutettu liha on ihanan pehmeää. Kun laitat pataan mukaan kasvikset on ateria kerralla valmis.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g karjalanpaistilihaa tai 400 g tofua

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 4 punajuurta

  • 3 porkkanaa

  • 2 sipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota

  • 5 dl vettä

  • 3 rkl punaviinietikkaa

  • 2 laakerinlehteä

  • 8 kokonaista mustapippuria

  • (voit lorauttaa mukaan myös 2 dl punaviiniä)

  • persiljaa

  • 60 g smetanaa

  • miehen annos
  • 600 g karjalanpaistilihaa tai 600 g tofua

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 5 punajuurta

  • 4 porkkanaa

  • 3 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 1/2 kasvis- tai lihaliemikuutiota

  • 7 dl vettä

  • 4 rkl punaviinietikkaa

  • 3 laakerinlehteä

  • 10 kokonaista mustapippuria

  • (voit lorauttaa mukaan myös 3 dl punaviiniä)

  • persiljaa

  • 120 g smetanaa

Ohjeet

  • Paista liha öljyssä pannulla niin että se saa ruskean pinnan. Tätä ei tarvitse tehdä jos käytät tofua.
  • Kuori ja kuutioi punajuuret, porkkanat ja sipulit.
  • Laita kaikki hot potin ainekset yhteen vuokaan.
  • Laita vuoan päälle kansi tai folio.
  • Hauduta ruokaa uunissa 150 asteessa vähintään kolme tuntia. Tarkista välillä ettei ruoka kuivu ja lisää tarvittaessa vettä.
  • Lisää ruoan päälle tuoretta persiljaa.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa hot potista ja smetanasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!