Tom yam -keitto
4
Annosta30
minutesMausteinen mutta kuitenkin raikas tom yam -keitto on perinteinen thaimaalainen kanakeitto. Keitto valmistuu nopeasti ja on riittoisa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kanan fileesuikaleita, maustamaton tai 320 g Mifu-suikaleita
200 g (ruskeita) herkkusieniä (tuore)
250 g kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulia
20 g seesaminsiemenöljyä
1 –2 mietoa punaista chiliä
1 l 2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl sitruunaruohotahnaa
2 rkl punaista currytahnaa
4 rkl kalakastiketta
1/2 dl limetinmehua
1 ruukku tuoretta korianteria
20 g seesaminsiemeniä
- miehen annos
600 g kanan fileesuikaleita, maustamaton tai 500 g Mifu-suikaleita
300 g (ruskeita) herkkusieniä (tuore)
350 g kirsikkatomaatteja
3 kevätsipulia
30 g seesaminsiemenöljyä
2 -3 mietoa punaista chiliä
1 l 5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl sitruunaruohotahnaa
3 rkl punaista currytahnaa
4 rkl kalakastiketta
1 dl limetinmehua
1 ruukku tuoretta korianteria
30 g seesaminsiemeniä
Ohjeet
- Puhdista ja paloittele herkkusienet. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
- Hienonna kevätsipulit. Halkaise chilit, poista siemenet ja kanta. Hienonna chilit.
- Mittaa vesi, kanaliemikuutio, seesaminsiemenöljyä ja tahnat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pari minuuttia.
- Lisää kana- tai Mifu-suikaleet ja sienet. Keitä hiljalleen, kunnes broilerit ovat kypsiä.
- Lisää tomaatit, kevätsipulit ja chilit ja kuumenna keitto vielä.
- Lisää lopuksi kalakastike ja limetin mehu. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja seesaminsiemenillä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.