Nauriskeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

50

minutes

Tämä nauriskeitto saa ihanaa makeutta omenasta ja sekä siinä on paljon lämmittäviä mausteita.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 250 g nauriita

  • 1 kpl sipuli

  • 250 g kukkakaalia

  • 2 omenaa

  • 2 tl currya

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa

  • 10 g öljyä

  • 6 dl vettä

  • 1 kpl kasvisliemikuutio

  • 2 dl ruokakermaa (10%)

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 1 tl suolaa

  • päälliset naisen annos
  • 300 g kana-kebabbia tai kanasuikaleita tai 240 g Mifu-suikaleita

  • miehen annos
  • 350 g nauriita

  • 1 kpl sipuli

  • 250 g kukkakaalia

  • 2 omenaa

  • 3 tl currya

  • 1 1/2 tl juustokuminaa

  • 1/3 tl jauhettua neilikkaa

  • 15 g öljyä

  • 8 dl vettä

  • 1 kpl kasvisliemikuutio

  • 3 dl ruokakermaa (10%)

  • 3 rkl sitruunamehua

  • 1/3 tl mustapippuria

  • 1 tl suolaa

  • päälliset miehen annos
  • 450 g kana-kebabbia tai kanasuikaleita tai 375 g Mifu-suikaleita

Ohjeet

  • Kuori ja paloittele nauriit, sipuli ja kukkakaali. Pilko omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria).
  • Kuullota kasviksia ja mausteita sekoitellen öljyssä pari minuuttia. Lisää vesi, omenalohkot ja murenna sekaan liemikuutio. Hauduta keittoa puolisen tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  • Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
  • Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi.
  • Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.
  • Syö 1/3 osa keitosta ja kana-kebasta tai -suikaleista tai Mifu-suikaleista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!