Nauriskeitto
3
Annosta50
minutesTämä nauriskeitto saa ihanaa makeutta omenasta ja sekä siinä on paljon lämmittäviä mausteita.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
250 g nauriita
1 kpl sipuli
250 g kukkakaalia
2 omenaa
2 tl currya
1 tl juustokuminaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
10 g öljyä
6 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa (10%)
2 rkl sitruunamehua
1/4 tl mustapippuria
1 tl suolaa
- päälliset naisen annos
300 g kana-kebabbia tai kanasuikaleita tai 240 g Mifu-suikaleita
- miehen annos
350 g nauriita
1 kpl sipuli
250 g kukkakaalia
2 omenaa
3 tl currya
1 1/2 tl juustokuminaa
1/3 tl jauhettua neilikkaa
15 g öljyä
8 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
3 dl ruokakermaa (10%)
3 rkl sitruunamehua
1/3 tl mustapippuria
1 tl suolaa
- päälliset miehen annos
450 g kana-kebabbia tai kanasuikaleita tai 375 g Mifu-suikaleita
Ohjeet
- Kuori ja paloittele nauriit, sipuli ja kukkakaali. Pilko omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria).
- Kuullota kasviksia ja mausteita sekoitellen öljyssä pari minuuttia. Lisää vesi, omenalohkot ja murenna sekaan liemikuutio. Hauduta keittoa puolisen tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
- Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi.
- Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.
- Syö 1/3 osa keitosta ja kana-kebasta tai -suikaleista tai Mifu-suikaleista.