Jauhelihapyörykät tomaattikastikkeella

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

40

minutes

Pyöryköille valmistetaan ihana tomaattikastike, lisukkeena toimii hyvin kesäkurpitsapasta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • pyörykät naisen annos
  • 300 g naudanjauhelihaa tai 100 g soijarouhetta ja 1 kananmuna

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • ½-1 tl mustapippuria

  • Kastike naisen annos
  • 500 g paseerattua tomaattia

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)

  • 60 g kermaa

  • 1 tl suolaa

  • 1 dl tuoretta timjamia silputtuna

  • lisäksi naisen annos
  • n. 400 g kesäkurpitsaa suikaleina

  • pyörykät miehen annos
  • 450 g naudanjauhelihaa tai 140 g soijarouhetta ja 2 kananmunaa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl mustapippuria

  • Kastike miehen annos
  • 500 g paseerattua tomaattia

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)

  • 90 g kermaa

  • 1 tl suolaa

  • 1 dl tuoretta timjamia silputtuna

  • lisäksi naisen annos
  • n. 600 g kesäkurpitsaa suikaleina

Ohjeet

  • Sekoita keskenään jauheliha tai liotettu soijarouhe sekä kananmunat ja mausteet. Pyörittele jauhelihasta pieniä lihapullia ja paista uunissa 215 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes jauheliha on kypsynyt.
  • Suikaloi tai pyöritä spiraalileikkurilla tai kuorimaveitsellä kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi tai nauhaksi. Valmista kesäkurpitsa paistamalla pannulla niin, että se hieman pehmenee. Siirrä sivuun odottamaan.
  • Yhdistä pannulla kastikkeen ainekset ja lisää joukkoon lihapullat.
  • Syö 1/3 pyöryköistä kastikkeella ja kesäkurpitsapastasta tällä aterialla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!