Jauhelihamunakasrulla
2
Annosta30
minutesJauhelihamunakasrulla tarjoaa herkullisen vaihtoehdon arjen ruoaksi. Jauhelihan voi hyvin korvata esimerkiksi kanasuikaleilla tai nyhtökauralla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- munakas naisen annos
2 kananmunaa
1 dl mantelimaitoa
15 g kikhernejauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
- täyte naisen annos
100 g jauhelihaa tai 70 g nyhtökauraa
1 sipuli
¼-½ paprika
½ tl cayennepippuria
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl suolaa
60 g tuorejuustoa
- päälle naisen annos
40 g juustoraastetta (10 %)
ruohosipulisilppua
- munakas miehen annos
3 kananmunaa
1 ½ dl mantelimaitoa
20 g kikhernejauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
- täyte miehen annos
150 g jauhelihaa tai 100 g nyhtökauraa
1 sipuli
¼-½ paprika
½ tl cayennepippuria
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl suolaa
100 g tuorejuustoa
- päälle miehen annos
60 g juustoraastetta (10 %)
ruohosipulisilppua
Ohjeet
- Yhdistä munat ja mantelimaito. Lisää kikhernejauhot, suola ja mustapippuri. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ota kypsä munakasrulla uunista ja kumoa toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Silppua sipuli ja paprika. Ruskista jauheliha tai nyhtökaura, sipulit, mausteet ja paprika pannulla. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja lämmitä sen aikaa, että tuorejuusto sulaa joukkoon.
- Levitä täyte munakaslevyn pinnalle ja kääri levy rullalle kääretortun tapaan.
- Ripottele munakasrullan pinnalle juustoraaste ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7–10 min, että kuorrute saa nätin ruskean värin.
- Ripottele munakkaan päälle vielä silputtua ruohosipulia.
- Syö tällä aterialla puolet.