Rosollipelti tofumoussella
3
Annosta1
hourRosollin voi syödä myös lämpimänä ja se maistuu pääruokana näin vaikka pikkujoulutunnelmissa. Rosollipellin kaveriksi ja proteiininlähteeksi tehdään tofumousse.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
4 porkkanaa
1 punasipuli
3 punajuurta
20 g öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
20 g mantelilastuja
- tofumousse naisen annos
300 g kylmäsavustettua tofua
100 g etikkapunajuurta (makeuttamaton)
mustapippuria
suolaa
20 g oliiviöljyä
- miehen annos
6 porkkanaa
1 1/2 punasipulia
4 punajuurta
30 g öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 1/2 tl piparkakkumaustetta
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
30 g mantelilastuja
- tofumousse miehen annos
450 g kylmäsavustettua tofua
150 g etikkapunajuurta (makeuttamaton)
mustapippuria
suolaa
30 g oliiviöljyä
Ohjeet
- Kuori ja suikaloi porkkanat ja punajuuret. Kuori ja siivuta sipuli.
- Levitä kasvikset leivinpaperoidulle pellille raidoiksi.
- Sekoita öljy, omenaviinietikka ja mausteet pienessä kulhossa.
- Levittele öljyseos vihannesten päälle (voit käyttää pullasutia apuna).
- Ripottele lopuksi pinnalle mantelilastuja.
- Paista vihanneksia 200 asteessa noin 45 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä.
- Sekoita sillävälin tofumousse. Voit tehdä sen joko teho- tai sauvasekoittimella.
- Pilko etikkapunajuuri sekä tofu ja laita ne kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Aja massa tasaiseksi joko sauva- tai tehosekoittimella. Testaa maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa Rosollipellistä ja tofumoussesta.