Mausteinen porkkanasalaatti

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Mausteinen porkkanasalaatti hivenen jouluinen mutta ei liian. Tämä sopii vaikka porkkanalaatikon tilalle joulupöytään tai vaan lounaaksi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 800 g porkkanoita

  • 250 g salaattijuustoa (3%)

  • 80 g manteleita

  • kastike naisen annos
  • 20 g oliiviöljyä

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 ½ tl kanelia

  • 3/4 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria ja muskottipähkinää

  • miehen annos
  • 900 g porkkanoita

  • 375 g salaattijuustoa (3%)

  • 120 g manteleita

  • kastike miehen annos
  • 30 g oliiviöljyä

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 1/2 rkl sitruunamehua

  • 2 tl kanelia

  • 1 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria ja muskottipähkinää

Ohjeet

  • Kuori porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada pois keitinvesi ja jäähdytä porkkanat.
  • Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Viipaloi porkkanat kastikkeen joukkoon ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
  • Murenna juusto porkkanoiden joukkoon. Rouhi mantelit. Sekoita ne porkkanoihin. Nostele salaatti varovasti sekaisin.
  • Vinkki! Valmista salaatti jo edellisenä päivänä ja anna maustua jääkaapissa.
  • Syö 1/3 osa salaatista tällä aterialla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!