Kalkkuna-viikunasalaatti
2
Annosta15
minutesViikunan makeus, juuston täyteläisyys ja lihan suolaisuus ovat oiva yhdistelmä. Tähän salaattiin voit myös käyttää joulusta ylijääneen kinkun, kalkkunan tai juhlarullan. Myös etikkapunajuurten lopun voi hyvin upottaa tähän salaattiin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 pussi rucolaa
4 viikunaa (kuivatut käy)
200 g kalkkunaa (esim. valmiiksi paistettua tai filettä tai kinkun loppu) tai 200 g vege-leikkelettä esim. Bon soya tai Muu (tai jos juhlarullasta on jäänyt, niin sitä)
60 g parmesania
100 g punajuurta (jos on jäänyt etikkapunajuuria voit käyttää niitä) tai voit paahtaa uunissa punajuuriviipaleita
- kastike naisen annos
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl rosmariinia
ripaus suolaa ja mustapippuria
- miehen annos
1 pussi rucolaa
6 viikunaa (kuivatut käy)
300 g kalkkunaa (esim. valmiiksi paistettua tai filettä tai kinkun loppu) tai 200 g vege-leikkelettä esim. Bon soya tai Muu (tai jos juhlarullasta on jäänyt, niin sitä)
90 g parmesania
150 g punajuurta (jos on jäänyt etikkapunajuuria voit käyttää niitä) tai voit paahtaa uunissa punajuuriviipaleita
- kastike miehen annos
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl balsamicoa
1 tl rosmariinia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
- Jos käytät raakaa punajuurta, kuori ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Levittele siivut leivinpaperoidulle pellille. Ripottele pintaan vähän suolaa ja mustapippuria sekä pieni sipaisu öljyä. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia niin että palat ovat kypsyneet.
- Jos käytät raakoja kalkkunafileitä voit paistaa ne uunissa tai pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Huuhdo ja valuta rucola. Viipaloi viikunat.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Varaa salaatille suuri pyöreä vati.
- Asettele rucola vadin pohjalle. Laita punajuuret rucolan päälle. Lisää kalkkunan/kinkun/leikkeleen palat tasaisesti salaatin päälle. Lisää viikunansiivut päälle ja vuole parmesanista lastuja päällimmäiseksi.
- Syö tällä aterialla puolet salaatista ja kastikkeesta.