Kaali-makkarakeitto
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
45
minutesMakkarat tuovat keittoon makua ja mausteisuutta, sekä toimivat aterian rasvan sekä prototeiinin lähteenä.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g keräkaalia
1 iso porkkana
1 sipuli
10 g oliiviöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
150 g chorizo-makkaraa tai muuta mausteista makkaraa tai 150 g Bon Vegan kasvisnakkeja
Lisäksi 200 g raejuustoa ja lehtipersiljaa
- miehen annos
500 g keräkaalia
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
15 g oliiviöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
250 g chorizo-makkaraa tai muuta mausteista makkaraa tai 250 g Bon Vegan kasvisnakkeja
Lisäksi 250 g raejuustoa ja lehtipersiljaa
Ohjeet
- Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkana sekä sipuli.
- Lämmitä oliiviöljy kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää kasvikset kattilaan ja kuullota, kunnes ne alkavat pehmetä.
- Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä n. 5 min, kunnes kaali on kypsää, mutta siinä on vielä hiukan purutuntumaa.
- Viipaloi makkarat. Paista kuivalla pannulla, kunnes viipaleet ovat rapeita pinnasta.
- Lisää makkarat keittoon.
- Syö tällä aterialla 1/3 keitosta ja raejuustosta, ripottele päälle persiljasilppua.