Rendang indonesialainen lihapata

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 


Tämä ruoka maistuu todellakin paremmalta kuin näyttää. Mureaa, pitkään haudutettua herkkua on tituleerattu jopa maailman parhaaksi ruoaksi yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n äänestyksessä.

Voit syödä Rendangin kanssa kukkakaalia tai jos haluat tehdä siitä perusateria 2. tai tukiaterian niin voit syödä riisiä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g naudanlihaa, voi olla paisti tai palapaisti tai 160 g soijasuikaleita

  • 20 g rypsiöljyä

  • 1/2 tl kanelia

  • 1 tähtianis

  • 1 tl korianteria

  • 1/3 tl kardemummaa

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 tl suolaa

  • 200 g kookosmaitoa (8%)

  • 1 dl vettä

  • Jos haluat tai löydät 3 kaffirlimetinlehteä

  • maustetahna naisen annos
  • 3 salottisipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 cm pala inkivääriä

  • 1 chili tai 1 rkl chilitahnaa

  • 2 sitruunaruohon vartta (valkovioletti kantaosa) ( tai 2 rkl sitruunaruohotahnaa)

  • jos haluat tai löydät 1 rkl tamarinditahnaa ja 2 cm:n pala galangalia (tai 2 rkl galangaltahnaa)

  • lisäksi naisen annos, jos haluat syödä hiilihydraattia
  • 200 g riisiä (tukiateria) tai 100 g (perusateria 2.)

  • ripaus suolaa

  • lisäksi naisen annos jos et syö hiiilihydraattia
  • 1 kukkakaali

  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • miehen annos
  • 600 g naudanlihaa, voi olla paisti tai palapaisti tai 320 g soijasuikaleita

  • 30 g rypsiöljyä

  • 1 1/2 tl kanelia

  • 2 tähtianista

  • 1 1/2 tl korianteria

  • 2/3 tl kardemummaa

  • 1 1/2 rkl hunajaa

  • 1 tl suolaa

  • 300 g kookosmaitoa (8%)

  • 1 1/2 dl vettä

  • Lisäksi jos löydät tai haluat 3 kaffirlimetinlehteä

  • maustetahna miehen annos
  • 4 salottisipulia

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 3 cm pala inkivääriä

  • 2 chiliä tai 2 rkl chilitahnaa

  • 2 sitruunaruohon vartta (valkovioletti kantaosa) ( tai 2 rkl sitruunaruohotahnaa)

  • jos haluat tai löydät 1 rkl tamarinditahnaa ja/tai 2 cm:n pala galangalia (tai 2 rkl galangaltahnaa)

  • lisäksi miehen annos, jos haluat syödä hiilihydraattia
  • 320 g riisiä (tukiateria) tai 160 g (perusateria 2.)

  • ripaus suolaa

  • lisäksi miehen annos jos et syö hiilihydraattia
  • 1 iso kukkakaali

  • ripaus suolaa

  • 200 g turkkilaista jogurttia

Ohjeet

  • Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  • Tee ensin maustetahna. Kuori ja paloittele salotti- ja valkosipulit sekä inkivääri. Halkaise chilit ja poista siemenet. Hienonna sitruunaruoho (ja galangal jos sinulla sitä on). Sekoita kaikki maustetahnan ainekset sekaisin.
  • Leikkaa liha noin 2 cm × 2 cm kuutioiksi. Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista lihapalat tai liotetut soijasuikaleet. Nosta lihat/soijasuikaleet pannulta kulhoon odottamaan.
  • Kaada maustetahna pataan. Paista pari minuuttia sekoittaen, mutta älä polta tahnaa (voit lisätä vähän vettä tarvittaessa). Lisää lihat, kuivamausteet, (kaffirlimenlehdet jos sinulla on), hunaja sekä kookosmaito ja vesi. Sekoita hyvin.
  • Nosta kansi padan päälle ja hauduta 175-asteisessa uunissa välillä sekoittaen 2,5 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa. Tarkista välillä että nestettä on riittävästi, ja lisää tarvittaessa vettä. Soijasuikaleet ei vaadi niin pitkää kypsennystä niille riittää 30 minuuttia.
  • Poista tähtianis padasta ennen tarjoamista.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan jos haluat syödä aterian hiilihydraattilisän kanssa.
  • Jos syöt ilman hiilihydraattia tee riisi kukkakaalista seuraavasti: Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Hienonna kukinnot edelleen karkeiksi muruiksi joko veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä.
  • Kaada kukkakaalimurut kulhoon ja lisää vesi. Peitä kulho kelmulla tai lautasella. Kypsennä mikrossa 600 W noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen. Silloin voit syödä myös aterialla vähän turkkilaista jogurttia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa rendangista ja riisistä tai kukkkaaliriisisitä ja turkkilaisesta jogurtista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!