Rendang indonesialainen lihapata
4
Annosta1
hour
Tämä ruoka maistuu todellakin paremmalta kuin näyttää. Mureaa, pitkään haudutettua herkkua on tituleerattu jopa maailman parhaaksi ruoaksi yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n äänestyksessä.
Voit syödä Rendangin kanssa kukkakaalia tai jos haluat tehdä siitä perusateria 2. tai tukiaterian niin voit syödä riisiä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g naudanlihaa, voi olla paisti tai palapaisti tai 160 g soijasuikaleita
20 g rypsiöljyä
1/2 tl kanelia
1 tähtianis
1 tl korianteria
1/3 tl kardemummaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
200 g kookosmaitoa (8%)
1 dl vettä
Jos haluat tai löydät 3 kaffirlimetinlehteä
- maustetahna naisen annos
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
1 chili tai 1 rkl chilitahnaa
2 sitruunaruohon vartta (valkovioletti kantaosa) ( tai 2 rkl sitruunaruohotahnaa)
jos haluat tai löydät 1 rkl tamarinditahnaa ja 2 cm:n pala galangalia (tai 2 rkl galangaltahnaa)
- lisäksi naisen annos, jos haluat syödä hiilihydraattia
200 g riisiä (tukiateria) tai 100 g (perusateria 2.)
ripaus suolaa
- lisäksi naisen annos jos et syö hiiilihydraattia
1 kukkakaali
100 g turkkilaista jogurttia
- miehen annos
600 g naudanlihaa, voi olla paisti tai palapaisti tai 320 g soijasuikaleita
30 g rypsiöljyä
1 1/2 tl kanelia
2 tähtianista
1 1/2 tl korianteria
2/3 tl kardemummaa
1 1/2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
300 g kookosmaitoa (8%)
1 1/2 dl vettä
Lisäksi jos löydät tai haluat 3 kaffirlimetinlehteä
- maustetahna miehen annos
4 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
2 chiliä tai 2 rkl chilitahnaa
2 sitruunaruohon vartta (valkovioletti kantaosa) ( tai 2 rkl sitruunaruohotahnaa)
jos haluat tai löydät 1 rkl tamarinditahnaa ja/tai 2 cm:n pala galangalia (tai 2 rkl galangaltahnaa)
- lisäksi miehen annos, jos haluat syödä hiilihydraattia
320 g riisiä (tukiateria) tai 160 g (perusateria 2.)
ripaus suolaa
- lisäksi miehen annos jos et syö hiilihydraattia
1 iso kukkakaali
ripaus suolaa
200 g turkkilaista jogurttia
Ohjeet
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Tee ensin maustetahna. Kuori ja paloittele salotti- ja valkosipulit sekä inkivääri. Halkaise chilit ja poista siemenet. Hienonna sitruunaruoho (ja galangal jos sinulla sitä on). Sekoita kaikki maustetahnan ainekset sekaisin.
- Leikkaa liha noin 2 cm × 2 cm kuutioiksi. Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista lihapalat tai liotetut soijasuikaleet. Nosta lihat/soijasuikaleet pannulta kulhoon odottamaan.
- Kaada maustetahna pataan. Paista pari minuuttia sekoittaen, mutta älä polta tahnaa (voit lisätä vähän vettä tarvittaessa). Lisää lihat, kuivamausteet, (kaffirlimenlehdet jos sinulla on), hunaja sekä kookosmaito ja vesi. Sekoita hyvin.
- Nosta kansi padan päälle ja hauduta 175-asteisessa uunissa välillä sekoittaen 2,5 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa. Tarkista välillä että nestettä on riittävästi, ja lisää tarvittaessa vettä. Soijasuikaleet ei vaadi niin pitkää kypsennystä niille riittää 30 minuuttia.
- Poista tähtianis padasta ennen tarjoamista.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan jos haluat syödä aterian hiilihydraattilisän kanssa.
- Jos syöt ilman hiilihydraattia tee riisi kukkakaalista seuraavasti: Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Hienonna kukinnot edelleen karkeiksi muruiksi joko veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä.
- Kaada kukkakaalimurut kulhoon ja lisää vesi. Peitä kulho kelmulla tai lautasella. Kypsennä mikrossa 600 W noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen. Silloin voit syödä myös aterialla vähän turkkilaista jogurttia.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa rendangista ja riisistä tai kukkkaaliriisisitä ja turkkilaisesta jogurtista.