Lohi-kukkakaalilaatikko

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

2

hours 

Lohi-kukkakaalilaatikko maustetaan kapriksilla ja tillillä. Tämä täyteläinen laatikko on arkiruokaa parhaimmillaan.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 kukkakaali

  • 1 sipuli

  • 300 g kirjolohifileetä

  • 1 dl tilliä hienonnettuna

  • 2 rkl kapriksia

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 3 dl ruokakermaa (10%)

  • 2 kananmunaa

  • 1 tl suolaa

  • ripaus musta- tai valkopippuria

  • öljyä tai voita vuoan voiteluun

  • miehen annos
  • 1 iso kukkakaali

  • 1 sipuli

  • 450 g kirjolohifileetä

  • 1 1/2 dl tilliä hienonnettuna

  • 3 rkl kapriksia

  • 2/3 tl mustapippuria

  • 5 dl ruokakermaa (10%)

  • 3 kananmunaa

  • 1 1/2 tl suolaa

  • ripaus musta- tai valkopippuria

  • öljyä tai voita vuoan voiteluun

Ohjeet

  • Leikkaa kukkakaali siivuiksi. Voit käyttää myös kannan, niin ei tule hävikkiä. Hienonna tai suikaloi kuorittu sipuli.
  • Irrota kirjolohifileestä nahka ja suikaloi kala.
  • Lado voidellun uunivuoan pohjalle puolet kukkakaalista. Levitä päälle puolet sipulista, kalasuikaleet, tilli, kaprikset ja mustapippurit. Lado päälle loput kukkakaalista ja sipulista.
  • Sekoita kerma, munat sekä suola ja mustapippuria keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Laatikko on kypsä kun munamaito on täysin hyytynyt ja kukkakaalit ovat pehmeitä.
  • Anna laatikon vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa laatikosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!