Lohi-kukkakaalilaatikko
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
2
hoursLohi-kukkakaalilaatikko maustetaan kapriksilla ja tillillä. Tämä täyteläinen laatikko on arkiruokaa parhaimmillaan.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 kukkakaali
1 sipuli
300 g kirjolohifileetä
1 dl tilliä hienonnettuna
2 rkl kapriksia
1/2 tl mustapippuria
3 dl ruokakermaa (10%)
2 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
öljyä tai voita vuoan voiteluun
- miehen annos
1 iso kukkakaali
1 sipuli
450 g kirjolohifileetä
1 1/2 dl tilliä hienonnettuna
3 rkl kapriksia
2/3 tl mustapippuria
5 dl ruokakermaa (10%)
3 kananmunaa
1 1/2 tl suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
öljyä tai voita vuoan voiteluun
Ohjeet
- Leikkaa kukkakaali siivuiksi. Voit käyttää myös kannan, niin ei tule hävikkiä. Hienonna tai suikaloi kuorittu sipuli.
- Irrota kirjolohifileestä nahka ja suikaloi kala.
- Lado voidellun uunivuoan pohjalle puolet kukkakaalista. Levitä päälle puolet sipulista, kalasuikaleet, tilli, kaprikset ja mustapippurit. Lado päälle loput kukkakaalista ja sipulista.
- Sekoita kerma, munat sekä suola ja mustapippuria keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Laatikko on kypsä kun munamaito on täysin hyytynyt ja kukkakaalit ovat pehmeitä.
- Anna laatikon vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa laatikosta.