Lempeä tofu-kasviskeitto
3
Annosta30
minutesTässä keitossa yhdistyvät erilaiset mausteet lempeästi keskenään. Tofu-kasviskeitto on paitsi terveellinen, myös helppo valmistaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 keltainen paprika
300 g tofua (kylmäsavu)
2 cm pala inkivääriä
10 g oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
150 g kookosmaitoa
4 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
3 rkl sitruunamehua
kourallinen tuoretta pinaattia
1 dl lehtipersiljaa
- miehen annos
1 pieni kesäkurpitsa
3 porkkanaa
1 keltainen paprika
450 g tofua (kylmäsavu)
3 cm pala inkivääriä
15 g oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
250 g kookosmaitoa
4 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
4 rkl sitruunamehua
kourallinen tuoretta pinaattia
1 dl lehtipersiljaa
Ohjeet
- Pilko kesäkurpitsat pieniksi paloiksi. Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Paloittele tofu kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri.
- Kaada öljy kattilan pohjalle ja lisää joukkoon tomaattipyree, juustokumina, kurkuma ja raastettu inkivääri. Sekoita keskenään miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon tofukuutiot sekä kasvikset.
- Pyörittele hetki kattilassa ja lisää joukkoon kookosmaito ja vesi, suola ja sitruunamehu. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon leikattu pinaatti ja silputtu lehtipersilja.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.