Lempeä tofu-kasviskeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Tässä keitossa yhdistyvät erilaiset mausteet lempeästi keskenään. Tofu-kasviskeitto on paitsi terveellinen, myös helppo valmistaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 2 porkkanaa

  • 1 keltainen paprika

  • 300 g tofua (kylmäsavu)

  • 2 cm pala inkivääriä

  • 10 g oliiviöljyä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl kurkumaa

  • 150 g kookosmaitoa

  • 4 dl vettä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 3 rkl sitruunamehua

  • kourallinen tuoretta pinaattia

  • 1 dl lehtipersiljaa

  • miehen annos
  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 3 porkkanaa

  • 1 keltainen paprika

  • 450 g tofua (kylmäsavu)

  • 3 cm pala inkivääriä

  • 15 g oliiviöljyä

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl kurkumaa

  • 250 g kookosmaitoa

  • 4 dl vettä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 4 rkl sitruunamehua

  • kourallinen tuoretta pinaattia

  • 1 dl lehtipersiljaa

Ohjeet

  • Pilko kesäkurpitsat pieniksi paloiksi. Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Paloittele tofu kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kaada öljy kattilan pohjalle ja lisää joukkoon tomaattipyree, juustokumina, kurkuma ja raastettu inkivääri. Sekoita keskenään miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon tofukuutiot sekä kasvikset.
  • Pyörittele hetki kattilassa ja lisää joukkoon kookosmaito ja vesi, suola ja sitruunamehu. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  • Lisää joukkoon leikattu pinaatti ja silputtu lehtipersilja.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!