Paahdettu vihersalaatti

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes


Paahdettu vihersalaatti on sopivan rapea ja paahteinen. Ihanan raikkaan tujauksen antaa wasabi-kastike.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 500 g sydän-, cosmopolitan- tai romainesalaattia

  • 1 vihreä paprika

  • 10 g öljyä

  • suolaa

  • 6 kananmunaa

  • 125 g lehtikaalia

  • 10 g öljyä

  • 2 tl valkoviinietikkaa

  • 1/4 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • Kastike naisen annos
  • 200 g crème fraîchea (ranskankermaa, 12 %)

  • 1 tl wasabia

  • 1 rkl sitruunanmehua

  • 1/4 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • miehen annos
  • 600 g sydän-, cosmopolitan- tai romainesalaattia

  • 1 vihreä paprika

  • 15 g öljyä

  • suolaa

  • 9 kananmunaa

  • 150 g lehtikaalia

  • 15 g öljyä

  • 3 tl valkoviinietikkaa

  • 1/3 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • Kastike miehen annos
  • 300 g crème fraîchea (ranskankermaa, 12 %)

  • 1 1/2 tl wasabia

  • 1 1/2 rkl sitruunanmehua

  • 1/3 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

Ohjeet

  • Sekoita öljy ja mausteet sekä lehtiruodista revityt lehtikaalit keskenään. Levitä lehtikaaliseos pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Leikkaa salaattikerät pitkittäin kahtia tai neljään osaan koosta riippuen. Pilko paprika pieniksi paloiksi. Asettele salaattikerät lehtikaalin kanssa pellin laidoille. Lisää paprikan palat. Lisää salaattien päälle öljyä ja suolaa. Laita pelti paistumaan uuniin vielä noin 10 minuutiksi kunnes lehtikaalit on rapsakoita ja salaatit saaneet väriä.
  • Keitä ja jäähdytä kananmunat. Kuori ja halkaise ne.
  • Valmista kastike sekoittamalla mausteet ranskankerman joukkoon. Anna maustua.
  • Asettele salaatit ja munanpuolikkaat tarjoiluvadille tai suoraan pellille. Valuta päälle kastiketta.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!