Tomaatti-makkarakeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes


Lämmin ja tuhti tomaatti-makkarakeitto sopii talvisiin päiviin lounaalle, päivälliselle tai vaikka mukaan metsäretkelle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g kukkakaalia

  • 200 g broccoliinia

  • 3 porkkanaa

  • 1 sipuli

  • 300 g makkaraa (HK Maakarit, Teksasin Joe) tai 300 g Bon vegan kasvisnakkeja

  • 10 g ruokaöljyä

  • 1 l vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 200 g paseerattua tomaattia

  • 8 kpl kokonaista maustepippuria

  • 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna

  • miehen annos
  • 300 g kukkakaalia

  • 200 g broccoliinia

  • 4 porkkanaa

  • 1 sipuli

  • 450 g makkaraa (HK Maakarit, Teksasin Joe) tai 450 g Bon vegan -kasvisnakkeja

  • 15 g ruokaöljyä

  • 1 l vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 200 g paseerattua tomaattia

  • 8 kpl kokonaista maustepippuria

  • 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna

Ohjeet

  • Paloittele kukkakaali ja broccoliini, kuori ja paloittele porkkana sekä sipuli.
  • Laita kasvikset kattilaan ja lisää ruokaöljy. Kuullota kasviksia kattilassa muutama minuutti ja lisää joukkoon vesi, paseerattu tomaatti, pippurit ja kasvisliemikuutio.
  • Keitä noin 10-15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon paloiteltu makkara ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 min. Lisää joukkoon silputtu persilja.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!