Tofu-kasvispannu
3
Annosta45
minutesTämä nopeasti valmistuva lämmin ateria on muunneltavissa helposti kauden kasvisten mukaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g tofua (Jalotofu, marinoitu)
30 g oliiviöljyä paistamiseen
570 g bataattia (jos syöt hiilihydraattia) tai palsternakkaa
3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
1 punainen paprika
60 g cashewpähkinöitä (jos käytit palsternakkaa)
1/2 dl soijakastiketta
2 tl Provencen yrtit -mausteseosta
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
- miehen annos
450 g tofua (Jalotofu, marinoitu)
45 g oliiviöljyä paistamiseen
900 g bataattia (jos syöt hiilihydraattia) tai palsternakkaa
4 porkkanaa
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
1 punainen paprika
90 g cashewpähkinöitä (jos käytit palsternakkaa)
1/2 dl soijakastiketta
3 tl Provencen yrtit -mausteseosta
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
Ohjeet
- Kuori bataatti tai palsternakat ja leikkaa siitä suikaleita. Kuori porkkana ja paloittele. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa.
- Paloittele tofu kuutioiksi. Lisää pannulle puolet öljystä ja paista tofukuutiot niin, että ne saavat väriä pintaansa. Siirrä tofukuutiot pois pannulta, lisää loppu öljy, bataatti tai palsternakka ja porkkana. Paista pannulla noin 5 minuuttia tai kunnes kasvikset alkavat hieman pehmetä ja saada väriä pintaansa. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja paprika. Paista hetki ja lisää vielä cashewpähkinät (jos syöt ilman bataattia) ja jo paistettu tofu.
- Lisää joukkoon soijakastike ja mausteet. Paista hetki miedolla lämmöllä, jotta mausteet sekoittuvat ja imeytyvät.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa pannusta.