Tofu-kasvispannu

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Tämä nopeasti valmistuva lämmin ateria on muunneltavissa helposti kauden kasvisten mukaan.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g tofua (Jalotofu, marinoitu)

  • 30 g oliiviöljyä paistamiseen

  • 570 g bataattia (jos syöt hiilihydraattia) tai palsternakkaa

  • 3 porkkanaa

  • 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)

  • 1 punainen paprika

  • 60 g cashewpähkinöitä (jos käytit palsternakkaa)

  • 1/2 dl soijakastiketta

  • 2 tl Provencen yrtit -mausteseosta

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • miehen annos
  • 450 g tofua (Jalotofu, marinoitu)

  • 45 g oliiviöljyä paistamiseen

  • 900 g bataattia (jos syöt hiilihydraattia) tai palsternakkaa

  • 4 porkkanaa

  • 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)

  • 1 punainen paprika

  • 90 g cashewpähkinöitä (jos käytit palsternakkaa)

  • 1/2 dl soijakastiketta

  • 3 tl Provencen yrtit -mausteseosta

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 tl valkosipulijauhetta

Ohjeet

  • Kuori bataatti tai palsternakat ja leikkaa siitä suikaleita. Kuori porkkana ja paloittele. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa.
  • Paloittele tofu kuutioiksi. Lisää pannulle puolet öljystä ja paista tofukuutiot niin, että ne saavat väriä pintaansa. Siirrä tofukuutiot pois pannulta, lisää loppu öljy, bataatti tai palsternakka ja porkkana. Paista pannulla noin 5 minuuttia tai kunnes kasvikset alkavat hieman pehmetä ja saada väriä pintaansa. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja paprika. Paista hetki ja lisää vielä cashewpähkinät (jos syöt ilman bataattia) ja jo paistettu tofu.
  • Lisää joukkoon soijakastike ja mausteet. Paista hetki miedolla lämmöllä, jotta mausteet sekoittuvat ja imeytyvät.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa pannusta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!