Kanakorma ja paahdetut kasvikset

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Korman juju on reilusti mausteinen, kunnolla paistettu makupohja. Säädä chilin määrä oman maun mukaan. Korma ei ole perinteisesti voimakkaan tulinen, vaan chili tuntuu mausteisuudessa taustalla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 sipuli

  • 1 rkl inkivääriä raastettuna

  • 2 tl jauhettua korianteria

  • 2 tl juustokuminaa

  • 1 tl chilijauhetta

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl kanelia

  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa

  • 400 g maustamattomia broilerin rintafileitä tai 320 g Mifu-suikaleita

  • 1 ruukku korianteria

  • 20 g öljyä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 250 g kookosmaitoa (8%)

  • 200 g kasvisrasvasekoitetta (4%)

  • 20 g mantelijauhetta

  • 1 tl suolaa

  • paahdetut kasvikset naisen annos
  • 200 g kirsikkatomaatteja

  • 1/2 kukkakaali

  • 50 g lehtikaalia

  • curryjauhetta

  • suolaa

  • 10 g öljyä

  • miehen annos
  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 sipuli

  • 2 rkl inkivääriä raastettuna

  • 3 tl jauhettua korianteria

  • 3 tl juustokuminaa

  • 1 1/2 tl chilijauhetta

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1 1/2 tl kurkumaa

  • 1 1/2 tl kanelia

  • 2/3 tl jauhettua kardemummaa

  • 600 g maustamattomia broilerin rintafileitä tai 500 g Mifu-suikaleita

  • 1 ruukku korianteria

  • 30 g öljyä

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 400 g kookosmaitoa (8%)

  • 300 g kasvisrasvasekoitetta (4%)

  • 30 g mantelijauhetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • paahdetut kasvikset miehen annos
  • 300 g kirsikkatomaatteja

  • 1 kukkakaali

  • 75 g lehtikaalia

  • curryjauhetta

  • suolaa

  • 15 g öljyä

Ohjeet

  • Kuori valkosipulinkynnet, sipuli ja inkivääri. Raasta sipuli raastimen isolla terällä ja valkosipulit ja inkivääri pienellä. Mittaa kippoon mausteet eli jauhettua korianteria, juustokuminaa, chilijauhetta, paprikajauhetta, kurkumaa, kanelia ja jauhettua kardemummaa.
  • Pilko broilerinfileet neljään palaan. Hienonna ruukku korianteria.
  • Laita iso, korkeareunainen paistinpannu liedelle ja lisää öljyä. Lisää mausteet ja kuumenna pikkuhiljaa niin, että mausteet kiehahtavat. Varo, ettet polta niitä.
  • Laita mausteiden joukkoon sipulit, valkosipuli- ja inkivääriraaste ja tomaattipyreetä. Paista noin 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes mausteet ja raasteet kypsyvät pannulla tahnamaiseksi.
  • Kaada joukkoon kookosmaito, kasvisrasvasekoite ja lisää mantelijauhetta. Sekoita hyvin ja laita broileripalat tai Mifu-suikaleet kastikkeeseen. Hauduta currya 30–40 minuuttia. Sekoita kastiketta aika ajoin.
  • Pilko kukkakaalit. Revi lehtikaalit irti lehtiruodista. Levitä leivinpaperoidelle pellille kukkakaalit, kirsikkatomaatit ja lehtikaalit. Ripottele päälle curryjauhetta ja suolaa sekä öljyä. Paahda kasviksia 200 asteessa noin 20 minuuttia niin että kukkakaalit on pehmenneet ja lehtikaalit on rapsakoituneet. Varo että et polta lehtikaalia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa kanakormasta ja kasviksista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!