Kanakorma ja paahdetut kasvikset
4
Annosta45
minutesKorman juju on reilusti mausteinen, kunnolla paistettu makupohja. Säädä chilin määrä oman maun mukaan. Korma ei ole perinteisesti voimakkaan tulinen, vaan chili tuntuu mausteisuudessa taustalla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 tl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
400 g maustamattomia broilerin rintafileitä tai 320 g Mifu-suikaleita
1 ruukku korianteria
20 g öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
250 g kookosmaitoa (8%)
200 g kasvisrasvasekoitetta (4%)
20 g mantelijauhetta
1 tl suolaa
- paahdetut kasvikset naisen annos
200 g kirsikkatomaatteja
1/2 kukkakaali
50 g lehtikaalia
curryjauhetta
suolaa
10 g öljyä
- miehen annos
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl inkivääriä raastettuna
3 tl jauhettua korianteria
3 tl juustokuminaa
1 1/2 tl chilijauhetta
1 1/2 tl paprikajauhetta
1 1/2 tl kurkumaa
1 1/2 tl kanelia
2/3 tl jauhettua kardemummaa
600 g maustamattomia broilerin rintafileitä tai 500 g Mifu-suikaleita
1 ruukku korianteria
30 g öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
400 g kookosmaitoa (8%)
300 g kasvisrasvasekoitetta (4%)
30 g mantelijauhetta
1 1/2 tl suolaa
- paahdetut kasvikset miehen annos
300 g kirsikkatomaatteja
1 kukkakaali
75 g lehtikaalia
curryjauhetta
suolaa
15 g öljyä
Ohjeet
- Kuori valkosipulinkynnet, sipuli ja inkivääri. Raasta sipuli raastimen isolla terällä ja valkosipulit ja inkivääri pienellä. Mittaa kippoon mausteet eli jauhettua korianteria, juustokuminaa, chilijauhetta, paprikajauhetta, kurkumaa, kanelia ja jauhettua kardemummaa.
- Pilko broilerinfileet neljään palaan. Hienonna ruukku korianteria.
- Laita iso, korkeareunainen paistinpannu liedelle ja lisää öljyä. Lisää mausteet ja kuumenna pikkuhiljaa niin, että mausteet kiehahtavat. Varo, ettet polta niitä.
- Laita mausteiden joukkoon sipulit, valkosipuli- ja inkivääriraaste ja tomaattipyreetä. Paista noin 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes mausteet ja raasteet kypsyvät pannulla tahnamaiseksi.
- Kaada joukkoon kookosmaito, kasvisrasvasekoite ja lisää mantelijauhetta. Sekoita hyvin ja laita broileripalat tai Mifu-suikaleet kastikkeeseen. Hauduta currya 30–40 minuuttia. Sekoita kastiketta aika ajoin.
- Pilko kukkakaalit. Revi lehtikaalit irti lehtiruodista. Levitä leivinpaperoidelle pellille kukkakaalit, kirsikkatomaatit ja lehtikaalit. Ripottele päälle curryjauhetta ja suolaa sekä öljyä. Paahda kasviksia 200 asteessa noin 20 minuuttia niin että kukkakaalit on pehmenneet ja lehtikaalit on rapsakoituneet. Varo että et polta lehtikaalia.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa kanakormasta ja kasviksista.