Feta-lihamureke ja porkkanpyree
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
1
hourPerinteinen lihamureke saa makua tomaattipyreestä ja fetasta. Sen kaveriksi sopii mainiosti raikas porkkanapyree.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- Naisten annos mureke
350 g jauhelihaa
1 kanananmuna
1 tl psylliumia
1 tl paprikamaustetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
100 g tomaattipyrettä
120 g fetaa
- Naisten annos porkkanapyree
800 g porkkanoita
1 kpl valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
10 g voita
- Miesten annos mureke
500 g jauhelihaa
2 kanananmuna
2 tl psylliumia
1 1/2 tl paprikamaustetta
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippuria
150 g tomaattipyrettä
180 g fetaa
- Miesten annos porkkanapyree
1 kg porkkanoita
2 kpl valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
20 g voita
Ohjeet
- Riko muna(t) kulhoon ja lisää jauheliha.
- Sekoita joukkoon psyllium ja mausteet. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Kauli mureke levyksi leivinpaperin päällä.
- Levitä murekelevyn päälle tomaattipyree ja murustele feta-juusto.
- Kääri rullaksi alareunasta alkaen, nipistele sauma ja päädyt hyvin umpeen.
- Siirrä murekerulla leivinpaperin päällä uunipellille.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes mureke on kypsä.
- Murekkeen kypsyessä laita vettä kattilaan. Kuori ja pilko porkkanat kiekoiksi. Kuori valkosipulinkynsi.
- Lisää ainekset kattilaan ja anna kiehua 10–15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Ota talteen noin 1 dl keitinvettä.
- Laita porkkanat, voinokare ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen (jos sinulla ei ole tehosekoitinta niin sauvasekoitin tai perunanuija käy yhtä hyvin) ja aja sileäksi pyreeksi. Lisää keitinvettä, jos pyree tuntuu liian paksulta.
- Mausta suolalla.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa lihamurekkeesta ja porkkanpyreestä.