Peltijuurekset ja ohuet kanafileet pestolla
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
45
minutesJuurekset ja kanat saavat herkullisen makunsa yrteistä. Jos haluat oikaista juuresten suhteen voit käyttää myös pakasteesta Rainbown uunijuureksia. Niissä on jo mausteetkin valmiina.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- Naiset
400 g ohuita kanafileitä (tai 400 g tofua)
60 g vihreää pestoa
200 g porkkanaa
150 g lanttua
150 g palsternakkaa
1 punasipuli
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl timjamia
1 rkl rosmariinia
1 tl suolaa
- Miehet
600 g ohuita kanafileitä (tai 600g tofua)
90 g vihreää pestoa
500 g porkkanaa
200 g lanttua
200 g palsternakkaa
1 punasipuli
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 rkl timjamia
1 1/2 rkl rosmariinia
1 1/2 tl suolaa
Ohjeet
- Kuori juurekset ja sipulit.
- Lohko sipulit ja juurekset. Juurekset kannatta lohkoa samankokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa.
- Levittele kaikki leivinpaperoidulle pellille tai vuokaan.
- Paista juureksia noin puoli tuntia 200 asteisessa uunissa. Juurekset ovat kypsiä kun ne ovat pehmenneet.
- Kun juurekset ovat uunissa levitä kanafileiden päälle pestoa. (Jos teet tofua, kuivaa tofun pinta ja viipaloi tofu, levitä viipaleiden päälle pesto). Laita kanafileet tai tofuviipaleet juuresten kanssa uuniin noin 10 minuuttia ennen kuin juurekset on kypsät.
- Syö 1/4 osa juureksista ja kanoista/tofuista.