Punakaalipaistos

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Punakaali on mukavan pehmeän makuinen kaali. Siitä saa iloisen väristä ruokaa helposti hauduttamalla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 kerä punakaalia

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 punasipuli

  • 400 g jauhelihaa (tai soijarouhetta 160g)

  • 100 g pakastekarpaloita

  • 1 dl vettä

  • ½ dl omenasiiderietikkaa

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl timjamia

  • 140 g fetaa (tai jos salaatista on jäänyt vuohenjuustoa voit käyttää sitä)

  • miehen annos
  • 1 kerä punakaalia

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 punasipuli

  • 600 g jauhelihaa (tai soijarouhetta 240g)

  • 150 g pakastekarpaloita

  • 1 dl vettä

  • ½ dl omenasiiderietikkaa

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl timjamia

  • 210 g fetaa (tai jos salaatista on jäänyt vuohenjuustoa voit käyttää sitä)

Ohjeet

  • Halkaise punakaali ja leikkaa pois kova kantaosa.
  • Suikaloi kaali ja kuorittu sipuli.
  • Ruskista jauheliha ja sipuliviipaleet paksupohjaisessa kattilassa. Lisää öljy ja kaalisuikaleet (ja jos käytät soijarouhetta, niin liotettu soijarouhe).
  • Kaada päälle vesi ja etikka. Keitä seosta miedolla lämmöllä yhden tunnin verran
  • Sekoita paistokseen jäiset karpalot ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa paistoksesta ja murusta 1/4 osa fetasta päälle.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!