Lämminsavulohi-punajuurisalaatti
4
Annosta45
minutesUunissa paahdetuista punajuurista ja lämminsavulohesta saa helposti maukkaan salaatin. Piparjuurikastike viimeistelee makuelämyksen. Voit korvata lohen myös jollain muulla savukalalla. Tiesitkö että piparjuuri on yksi Suomen perinteisimmistä mausteista? Sitä on käytetty jo ennen kuin tänne on saatu kaukaisista maista muita mausteita.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
5 punajuurta
20 g rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
400 g lämminsavulohta
100 g rucolaa
- naisen piparjuurikastike
200 g kevytranskankermaa (rasva% 12)
2 tl piparjuuritahnaa
suolaa maun mukaan
ripaus rouhittua mustapippuria
- miehen annos
7 punajuurta
30 g rypsi- tai oliiviöljyä
1 1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
600 g lämminsavulohta
100 g rucolaa
- naisen piparjuurikastike
400 g kevytranskankermaa (rasva% 12)
4 tl piparjuuritahnaa
suolaa maun mukaan
ripaus rouhittua mustapippuria
Ohjeet
- Kuori ja viipaloi punajuuret. Siirrä viipaleet uunipellille. Valuta pinnalle öljy ja ripota suola sekä mustapippuri.
- Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes ne kypsyvät. Anna jäähtyä.
- Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
- Kokoa vadille punajuuriviipaleita, paloiteltua savulohta ja rucolaa.
- Syö 1/4 osa salaatista ja kastikkeesta.