Menemen

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Menemen on perinteinen turkkilainen ruoka. Siellä se nautitaan aamupalaksi, mutta taittuu hyvin myös lounaaksi ja päivälliseksi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1/2 keltasipuli

  • 1 paprika

  • 1 valkosipulinkynsi

  • chilimaustetta (maun mukaan)

  • 2 tomaattia

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 4 kananmunaa

  • silputtua persiljaa

  • 60 g fetaa

  • miehen annos
  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 keltasipuli

  • 1 paprika

  • 1 valkosipulinkynsi

  • chilirouhetta (maun mukaan)

  • 3 tomaattia

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 6 kananmunaa

  • silputtua persiljaa

  • 90 g fetaa

Ohjeet

  • Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää pannulle paprika, chili ja tomaatit.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista keskilämmöllä niin kauan että suuri osa nesteestä on haihtunut.
  • Tee seokseen pienet aukot ja riko kananmunat aukkoihin. Paista niin kauan että munat ovat hyytyneet.
  • Ripottele päälle persiljaa ja fetaa.
  • Syö tällä aterialla puolet.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!