Mustikkapiirakka
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
1
hourToiveresepti! Mustikkapiirakka saa pehmeyttä turkkilaisesta jogurtista. Piirakassa on noin 3 naisen ja 2 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pohja
25 g voita
2 dl pofiberia
1 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl erytritolia
1 kananmuna
125 g rasvatonta turkkilaista jogurttia
1 dl mantelimaitoa
- täyte
200 g mustikoita
125 g rasvatonta turkkilaista jogurttia
1/2 dl erytritolia
1 kananmuna
Ohjeet
- Tee ensin pohja. Sulata 20 g voita.
- Sekoita kulhossa pofiber, erytritoli, leivinjauhe ja psyllium.
- Lisää kulhoon jogurtti, kananmuna ja mantelimaito, sekä lopuksi voi.
- Nypi taikina tasaiseksi.
- Voitele piirakkavuoka lopulla voilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle.
- Paista pohjaa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
- Tee sillä aikaa täyte. Sekoita kulhossa jogurtti, kananmuna ja erytritoli.
- Ota piirakka uunista ja levitä mustikat pohjalle. Kaada jogurttiseos mustikoiden päälle.
- Paista piirakkaa vielä noin puoli tuntia.