Vegejauhis-linssikeitto

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Tämä riittoisa ja täyttävä keitto lämmittää ja ravitsee. Maut vain paranevat seuraavaan päivään.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 iso sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 porkkanaa

  • 2 lehtisellerin vartta

  • 30 g öljyä

  • 140 g punaisia linssejä (kuivattu)

  • 390 g tomaattimurskaa

  • 1 l vettä

  • 2 tl provencale yrttiseosta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 200 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Muu arkijauhis) tai 200 g naudan jauhelihaa

  • 10 g öljyä

  • 1 dl tuoretta basilikaa suikaloituna

  • miehen annos
  • 1 iso sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 porkkanaa

  • 3 lehtisellerin vartta

  • 30 g öljyä

  • 240 g punaisia linssejä (kuivattu)

  • 500 g tomaattimurskaa

  • 1 l 3 dl vettä

  • 3 tl provencale yrttiseosta

  • 2 tl suolaa

  • /4 tl mustapippuria

  • 300 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Muu arkijauhis) tai 300 g naudan jauhelihaa

  • 15 g öljyä

  • 1 1/2 dl tuoretta basilikaa suikaloituna

Ohjeet

  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuutioi myös lehtisellerit.
  • Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa pehmeiksi, noin 8 minuuttia. Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan.
  • Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi ja myös loput vedt kattilaan. Mausta keitto ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Paista vegejauhis tai jauheliha öljyssä rapeaksi ja lisää keiton joukkoon. Ripottele pinnalle suikaloitu basilika.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!