Vegejauhis-linssikeitto
4
Annosta30
minutesTämä riittoisa ja täyttävä keitto lämmittää ja ravitsee. Maut vain paranevat seuraavaan päivään.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
30 g öljyä
140 g punaisia linssejä (kuivattu)
390 g tomaattimurskaa
1 l vettä
2 tl provencale yrttiseosta
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
200 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Muu arkijauhis) tai 200 g naudan jauhelihaa
10 g öljyä
1 dl tuoretta basilikaa suikaloituna
- miehen annos
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
3 lehtisellerin vartta
30 g öljyä
240 g punaisia linssejä (kuivattu)
500 g tomaattimurskaa
1 l 3 dl vettä
3 tl provencale yrttiseosta
2 tl suolaa
/4 tl mustapippuria
300 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Muu arkijauhis) tai 300 g naudan jauhelihaa
15 g öljyä
1 1/2 dl tuoretta basilikaa suikaloituna
Ohjeet
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuutioi myös lehtisellerit.
- Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa pehmeiksi, noin 8 minuuttia. Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan.
- Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi ja myös loput vedt kattilaan. Mausta keitto ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
- Paista vegejauhis tai jauheliha öljyssä rapeaksi ja lisää keiton joukkoon. Ripottele pinnalle suikaloitu basilika.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.