Pomelo-rapusalaatti

Annosta

2

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Hunajapomelo sopii loistavasti myös salaattiin. Tässä salaatissa yhdistyy yrttien ja pomelon raikkaus mausteisiin rapuihin.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 150 g hunajapomeloa

  • 60 g salaattisekoitusta

  • 2 porkkanaa

  • 1/2 kurkku

  • 40 g pähkinöitä

  • 1/2 ruukkua minttua

  • 1/2 ruukkua korianteria

  • 300 g jättikatkaravun pyrstöjä (pakastettuja raakoja, sulatettuna) tai katkarapuja

  • 20 g öljyä

  • 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 chilipalko

  • kastike naisen sekä miehen annos
  • 1 limetin mehu

  • 2 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)

  • miehen annos
  • 250 g hunajapomeloa

  • 60 g salaattisekoitusta

  • 2 porkkanaa

  • 1 kurkku

  • 60 g pähkinöitä

  • 1/2 ruukkua minttua

  • 1/2 ruukkua korianteria

  • 400 g jättikatkaravun pyrstöjä (pakastettuja raakoja, sulatettuna) tai katkarapuja

  • 30 g öljyä

  • 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 chilipalko

ohjeet

  • Kuori pomelo ja nylje lohkot käsin kalvottomiksi. Riivi lohkot suupaloiksi.
  • Kuori ja raasta porkkana.
  • Leikkaa kurkku viipaleiksi.
  • Hienonna minttu ja korianteri. Viipaloi chili. Jos haluat salaatista vähemmän tulista, poista chilin siemenet.
  • Sekoita salaattisekoitus, yrtit, porkkanaraaste ja kurkkuviipaleet.
  • Paista ravunpyrstöjä tai katkarapuja öljyssä pannussa muutama minuutti kummaltakin puolelta. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Lisää inkivääriraaste ja chili pannuun rapujen joukkoon. Lisää myös soijakastike ja paista noin 1 minuutti.
  • Tee kastike. Purista limetistä mehu. Sekoita se kalakastikkeen joukkoon ja kaada kastike salaatin joukkoon.
  • Lisää ravut ja pähkinät salaatin pinnalle.
  • Syö tällä aterialla puolet salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!