Paahdettu palsternakkasalaatti
3
annosta45
minutesPaahdetut palsternakat saavat makua kanelista. Täyteläisyyttä salaattiin tuo sinihomejuusto ja ihanaa kirpeyttä granaattiomenavinaigrette.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ingredients
- naisen annos
400 g palsternakkoja
10 g öljyä
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
100 g salaattisekoitusta
80 g sinihomejuustoa
300 g kanasuikaletta tai 240 g Mifu-suikaletta
suolaa
mustapippuria
garam masalaa
- granaattiomenavinaigrette naisen annos
50 g granaattiomenansiemeniä (pakaste tai tuore)
10 g öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- miehen annos
600 g palsternakkoja
15 g öljyä
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
150 g salaattisekoitusta
120 g sinihomejuustoa
450 g kanasuikaletta tai 325 Mifu-suikaletta
suolaa
mustapippuria
garam masalaa
- granaattiomenavinaigrette miehen annos
70 g granaattiomenansiemeniä (pakaste tai tuore)
15 g öljyä
1 1/2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Directions
- Kuori palsternakat ja leikkaa ne pitkiksi lohkoiksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle öljyä, kanelia, suolaa ja mustapippuria. Paahda 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Paista kana/Mifu-suikaleet. Mausta suolalla ja garam masalalla.
- Laita granaattisiemenet kulhoon ja painele niitä hieman esimerkiksi kauhalla, jotta niistä irtoaa noin 1/4 dl mehua. Sekoita granaattiomenoiden joukkoon muut kastikkeen ainekset.
- Levitä salaattisekoitus laakealle tarjoiluvadille.
- Pyörittele vinaigrette salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista. Nostele pinnalle palsternakat ja reiluiksi paloiksi murennettu sinihomejuusto ja kanasuikaleet.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.