Swahili kookoskala
4
annosta45
minutesTämä afrikkalainen kalaresepti on ihanan makean maukas. Mango, kookos ja mausteiset maut sulavat suussa. Luultavasti herkullisin kala-annos mitä olet maistanut!
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
400 g tonnikalaa (tuoretta) tai seitiä (pakasteesta)
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl kuminaa
ripaus suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 limetin mehu
2 sipulia kuutioituna
1 (raaka) mango kuutioituna
2 tomaattia kuutioituna
200 g kookosmaitoa (8%)
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl curryjauhetta
Päälle limetin mehua ja tuoretta korianteria
- lisäksi naisen annos
400 g wokkivihanneksia
20 g oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
- miehen annos
600 g tonnikalaa (tuoretta) tai seitiä (pakasteesta)
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl raastettua inkivääriä
1 1/2 tl kuminaa
ripaus suolaa
1 tl mustapippuria
1 limetin mehu
2 sipulia kuutioituna
1 (raaka) mango kuutioituna
3 tomaattia kuutioituna
300 g kookosmaitoa (8%)
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl curryjauhetta
Päälle limetin mehua ja tuoretta korianteria
- lisäksi miehen annos
600 g wokkivihanneksia
30 g oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
ohjeet
- Tee kalalle marinadi valkosipulista, inkivääristä, kuminasta, limetin mehusta, mustapippurista ja suolasta. Sivele marinadi kalan pintaan.
- Paista kalan palat pannulla kypsäksi ja siirrä syrjään lautaselle odottamaan.
- Pilko tomaatit ja mango. Kuori ja kuutioi sipulit.
- Laita kasvis- ja mangokuutiot pannulle, lisää kookosmaito, sekä tomaattipyree ja curryjauhe. Lisää vielä suolaa makusi mukaan.
- Anna hetki kastikkeen hautua, niin että vihannekset kypsyy.
- Lisää joukkoon kalanpalat.
- Voit puristaa päälle vielä limetin mehua ja ripotella tuoretta korianteria.
- Paista wokkivihannekset joko pannulla tai uunissa öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa kalasta ja vihanneksista.