Mäisky palsternakat

Annokset

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Mäisky palsternakat on pehmeitä ja pinnalta vähän rapeita. Palsternakkojen kanssa syödään juustomoussea ja välimerellistä oliivitahnaa eli tapenadea.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 4 palsternakkaa

  • 20 g oljyä

  • suolaa

  • 3 tomaattia

  • tuoretta persiljaa

  • juustomousse naisen annos
  • 300 g salaattijuustoa (3-7% rasvaa)

  • 150 g turkkilaista jogurttia

  • tapenade naisen annos
  • 70 g oliiveja

  • 1 rkl kapriksia

  • 1 tl sitruunamehua

  • ripaus mustapippuria

  • halutessasi vähän sitruunankuoriraastetta

  • miehen annos
  • 6 palsternakkaa

  • 30 g oljyä

  • suolaa

  • 5 tomaattia

  • tuoretta persiljaa

  • juustomousse miehen annos
  • 450 g salaattijuustoa (3-7% rasvaa)

  • 300 g turkkilaista jogurttia

  • tapenade miehen annos
  • 100 g oliiveja

  • 1 1/2 rkl kapriksia

  • 2 tl sitruunamehua

  • ripaus mustapippuria

  • halutessasi vähän sitruunankuoriraastetta

Ohjeet

  • Pese palsternakat ja leikkaa huonot kohdat pois.
  • Keitä palsternakkoja noin 20-30 minuuttia niin että ne ovat pehmeitä.
  • Kun palsternakat ovat pehmenneet nosta ne pois keitinvedestä ja kuivaa pinta kevyesti talouspaperilla ja laita palsternakat leivinpaperoidulle pellille. Painele palsternakat litteiksi kauhalla tai isolla lusikalla. Ripottele päälle öljyä ja suolaa.
  • Laita paistumaan uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi, niin että pinnasta tulee hivenen rapea.
  • Tee sillä aikaa juustomousse ja tapenade.
  • Muussaa juusto haarukalla kulhossa, sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti.
  • Yhdistä tapenaden ainekset ja aja tahna tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa palsternakoista, juustomoussesta ja tapenadesta tomaatin ja tuoreen persiljan kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!