Mäisky palsternakat
3
Annosta45
minutesMäisky palsternakat on pehmeitä ja pinnalta vähän rapeita. Palsternakkojen kanssa syödään juustomoussea ja välimerellistä oliivitahnaa eli tapenadea.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
4 palsternakkaa
20 g oljyä
suolaa
3 tomaattia
tuoretta persiljaa
- juustomousse naisen annos
300 g salaattijuustoa (3-7% rasvaa)
150 g turkkilaista jogurttia
- tapenade naisen annos
70 g oliiveja
1 rkl kapriksia
1 tl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
halutessasi vähän sitruunankuoriraastetta
- miehen annos
6 palsternakkaa
30 g oljyä
suolaa
5 tomaattia
tuoretta persiljaa
- juustomousse miehen annos
450 g salaattijuustoa (3-7% rasvaa)
300 g turkkilaista jogurttia
- tapenade miehen annos
100 g oliiveja
1 1/2 rkl kapriksia
2 tl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
halutessasi vähän sitruunankuoriraastetta
Ohjeet
- Pese palsternakat ja leikkaa huonot kohdat pois.
- Keitä palsternakkoja noin 20-30 minuuttia niin että ne ovat pehmeitä.
- Kun palsternakat ovat pehmenneet nosta ne pois keitinvedestä ja kuivaa pinta kevyesti talouspaperilla ja laita palsternakat leivinpaperoidulle pellille. Painele palsternakat litteiksi kauhalla tai isolla lusikalla. Ripottele päälle öljyä ja suolaa.
- Laita paistumaan uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi, niin että pinnasta tulee hivenen rapea.
- Tee sillä aikaa juustomousse ja tapenade.
- Muussaa juusto haarukalla kulhossa, sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti.
- Yhdistä tapenaden ainekset ja aja tahna tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa palsternakoista, juustomoussesta ja tapenadesta tomaatin ja tuoreen persiljan kanssa.