Härkäruukku ja kaalipyree

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Härkäruukku on ihanan pippurinen ja maukas liharuoka. Siihen kuuluu myös rakuuna joka tuo ruokaan omaleimasen makunsa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 400 g naudanlihasuikaleita tai 160 g soijasuikaleita

  • 10 g öljyä

  • 1 sipuli silputtuna

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 1 lihaliemikuutio

  • 1 1/2 dl vettä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl sinappia

  • 200 g kermaa (10%)

  • 60 g smetanaa

  • n. 1 tl rouhittua mustapippuria

  • 2 tl kuivattua rakuunaa

  • 2 tl roseepippureita murskattuna

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • suolaa maun mukaan

  • n. 2 rkl silputtua tuoretta persiljaa

  • kaalipyree naisen annos
  • 250 g kukkakaali

  • 150 g parsakaali

  • ripaus suolaa

  • persiljaa

  • 10 g öljyä

  • miehen annos
  • 600 g naudanlihasuikaleita tai 240 g soijasuikaleita

  • 15 g öljyä

  • 1 sipuli silputtuna

  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 1 lihaliemikuutio

  • 2 dl vettä

  • 1 1/2 rkl soijakastiketta

  • 1 1/2 rkl sinappia

  • 300 g kermaa (10%)

  • 90 g smetanaa

  • n. 1 1/2 tl rouhittua mustapippuria

  • 2 1/2 tl kuivattua rakuunaa

  • 2 1/2 tl roseepippureita murskattuna

  • 1 1/2 tl kuivattua timjamia

  • suolaa maun mukaan

  • n. 3 rkl silputtua tuoretta persiljaa

  • kaalipyree miehen annos
  • 300 g kukkakaali

  • 200 g parsakaali

  • ripaus suolaa

  • persiljaa

  • 15 g öljyä

ohjeet

  • Ruskista lihat ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Tai jos käytät soijasuikaleita liota ne pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Aloita kastikkeen valmistelu kuullottamalla sipuleita hetki öljyllä. Lisää mausteet, soijakastike, lihaliemikuutio, vesi ja sinappi – sekoita hyvin. Lisää vielä kerma. Keitä hetki kasaan. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  • Voit lisätä smetanan joko kastikkeeseen tai sitten lisätä lopuksi sen annoksen päälle.
  • Lisää ruskistetut lihat / tai liotetut soijasuikaleet joukkoon, anna kiehahtaa hetken ja lisää sen jälkeen persilja.
  • Härkäruukkuun sopii myös hillosipulit ja/tai ruskistetut sienet, eli jos niitä löytyy, niin voit lisätä niitä vielä kastikkeeseen.
  • Pilko kukka- ja parsakaalit paloiksi. Keitä kaalit pehmeiksi.
  • Poista ylimääräinen vesi (voit ottaa keitinveden talteen, jos haluat säätää pyreen sakeutta.)
  • Lisää öljy, suola ja persilja. Aja sose tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa härkäruukusta ja kaalipyreestä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!