Hawaijinleike ja ananassalsa

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Hawaijinleike on jo lähes unohdettu retroruoka. Tämä 1980-luvun suosikki päivitettiin tähän päivään ananassalsalla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 300 g porsaan ulkofilepihvejä tai 300 g tofua

  • 1 kananmuna

  • 50 g mantelijauhoja

  • suolaa

  • mustapippuria

  • (öljyä jos paistat pihvit pannulla)

  • ananassalsa naisen sekä miehen annos
  • 250 g tuoretta ananasta tai ananasviipaleita (purkista)

  • 1/2 punainen paprika

  • 1/2 mieto punainen chili

  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria

  • 1 rkl limetinmehua

  • 1/2 tl grillausmaustetta

  • lisäksi naisen annos
  • 3 porkkanaa suikaloituna

  • 10 g oljyä

  • suolaa

  • chilirouhetta

  • miehen annos
  • 450 g porsaan ulkofilepihvejä tai 450 g tofua

  • 1 kananmuna

  • 70 g mantelijauhoja

  • suolaa

  • mustapippuria

  • (öljyä jos paistat pihvit pannulla)

  • lisäksi miehen annos
  • 5 porkkanaa suikaloituna

  • 15 g oljyä

  • suolaa

  • chilirouhetta

ohjeet

  • Nuiji possun filee ohuemmaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät tofua viipaloi tofu ja kuivaa pinta.
  • Ota 2 laakeaa kulhoa: yksi mantelijauhoille ja toinen kananmunalle. Kasta fileet/tofuviipaleet vatkatussa kananmunassa ja käytä vielä mantelijauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa hetki ennen paistamista.
  • Kuumenna pannussa rypsiöljyä ja nosta leikkeet pannulle. Paista pari minuuttia per puoli. Voit paistaa leikkeet myös uunissa porkkanoiden kanssa.
  • Leikkaa porkkanoista tikkuja. Ripottele päälle öljyä, suolaa ja chilihiutaleita.
  • Paista porkkanoita uunissa noin 20 minuuttia 200 asteessa, niin että ne ovat pehmenneet.
  • Leikkaa ananaksesta kuoret ja kova keskiosa pois. Viipaloi ja paloittele hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Jos käytät säilykeananasta, valuta ananasviipaleet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
  • Kuutioi paprika. Poista chilistä siemenet ja kuutioi se. Hienonna korianteri.
  • Sekoita ananassalsan ainekset kulhossa.
  • Vinkki! Jos tuore ananas ei sovi sinulle (voi aiheuttaa poltetta suuhun) voit kypsentää salsan pannulla tai uunissa. Kypsennetty ananas ei ole niin voimakas.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa leikkeistä, porkkanoista ja ananassalsasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!