Piparjuuri-palsternakkalaatikko

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Palsternakkalaatikko maistuu piparjuurelta. Tämä mehevä kasvislaatikko on helppo valmistaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 500 g palsternakkaa

  • 3 dl ruokakermaa (10%)

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 3 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna tai 2 rkl piparjuuritahnaa

  • 300 g tofua (esim. Jalotofu revitty tai savustettu)

  • miehen annos
  • 800 g palsternakkaa

  • 5 dl ruokakermaa (10%)

  • 1 1/2 kasvisliemikuutio

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 4 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna tai 2 1/2 rkl piparjuuritahnaa

  • 450 g tofua (esim. Jalotofu revitty tai savustettu)

ohjeet

  • Pese ja kuori palsternakat. Höylää yksi palsternakka pituussuunnassa ohuiksi lastuiksi. Leikkaa loput palsternakoista ohuiksi kiekoiksi.
  • Mittaa laakeaan kattilaan kerma. Lisää kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola, pippuri, piparjuuriraaste ja palsternakat. Kuumenna ja kypsennä palsternakkoja miedolla lämmöllä kannen alla noin 6 minuuttia.
  • Kuutioi tofu.
  • Nostele pitkät palsternakkasiivut pihdeillä tai kahden haarukan avulla pois kattilasta. Kumoa loput palsternakoista nesteineen vuokaan. Sekoita joukkoon tofu. Tasoita pinta ja levitä päälle pitkät palsternakkaviipaleet.
  • Paista 180 asteisessa uunissa 45–55 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmenneet ja pinta kauniin kullanruskea.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa laatikosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!