Piparjuuri-palsternakkalaatikko
Annokset
3
annostaValmistusaika
1
hour30
minutesPalsternakkalaatikko maistuu piparjuurelta. Tämä mehevä kasvislaatikko on helppo valmistaa.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
500 g palsternakkaa
3 dl ruokakermaa (10%)
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
3 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna tai 2 rkl piparjuuritahnaa
300 g tofua (esim. Jalotofu revitty tai savustettu)
- miehen annos
800 g palsternakkaa
5 dl ruokakermaa (10%)
1 1/2 kasvisliemikuutio
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
4 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna tai 2 1/2 rkl piparjuuritahnaa
450 g tofua (esim. Jalotofu revitty tai savustettu)
ohjeet
- Pese ja kuori palsternakat. Höylää yksi palsternakka pituussuunnassa ohuiksi lastuiksi. Leikkaa loput palsternakoista ohuiksi kiekoiksi.
- Mittaa laakeaan kattilaan kerma. Lisää kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola, pippuri, piparjuuriraaste ja palsternakat. Kuumenna ja kypsennä palsternakkoja miedolla lämmöllä kannen alla noin 6 minuuttia.
- Kuutioi tofu.
- Nostele pitkät palsternakkasiivut pihdeillä tai kahden haarukan avulla pois kattilasta. Kumoa loput palsternakoista nesteineen vuokaan. Sekoita joukkoon tofu. Tasoita pinta ja levitä päälle pitkät palsternakkaviipaleet.
- Paista 180 asteisessa uunissa 45–55 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmenneet ja pinta kauniin kullanruskea.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa laatikosta.