Hasselpähkinälevite eli "nutella"
Annokset
13
rasva-annostaValmistusaika
30
minutesVarmasti kaikki tietävät Nutellan eli herkullisen hasselpähkinälevitteen. Teimme siitä terveellisemmän version. Tätä voi käyttää maapähkinävoin tapaan tai vaikka herkutella sitä hedelmien kanssa leffailtana.
Koko määrässä on 13 naisen rasva-annosta ja 8 miehen rasva-annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
140 g hasselpähkinöitä
30 g oliiviöljyä
1/2 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 rkl juoksevaa hunajaa
(voit käyttää myös lorauksen sokeritonta vaniljasiirappia)
ripaus suolaa
(jos massaa tarvitsee ohentaa voit lorauttaa vähän mantelimaitoa)
ohjeet
- Levitä hasselpähkinät leivinpaperoidulle pellille ja paahda pähkinöitä 180 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Varo ettei pähkinät kärähdä.
- Anna pähkinöiden hetki jäähtyä.
- Laita pähkinä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha niin kauan, että ne ovat hienontuneet. Tämä voi vaatia hetken. Sammuta välillä ja kaavi massaa koneen reunoilta keskelle.
- Sulata oliiviöljy juoksevaksi.
- Yhdistä kaikki ainekset. Soseuta kaikki sekaisin.
- Jos massa ei meinaa olla riittävän juoksevaa, voit lisätä vähän mantelimaitoa.