Mafé eli afrikkalainen maapähkinävoikastike

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Mafé, joka tunnetaan myös nimellä maapähkinävoikastike, on suosittu Länsi-Afrikkalainen ruokalaji, erityisesti Senegalissa ja Malissa. Se on rikas ja kermainen kastike, joka yleensä sisältää lihaa (kuten kanaa, lammasta tai naudanlihaa), maapähkinävoita, tomaattia ja erilaisia kasviksia. Lisäämme tähän niin paljon kasviksia, että kastike itsessään on tukuisa ruoka.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 400 g kananfileitä tai 400 g tofua

  • 20 g öljyä

  • 1 suuri sipuli, hienonnettuna

  • 3 valkosipulinkynttä, murskattuna

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/2 tl chilihiutaleita

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 3 dl vettä

  • 1 lihaliemikuutio

  • 120 g maapähkinävoita

  • 1/2 kukkakaali

  • 2 porkkanaa, kuorittuna ja viipaloituna

  • 150 g ohuita vihreitä papuja

  • miehen annos
  • 600 g kananfileitä tai 600 g tofua

  • 30 g öljyä

  • 1 suuri sipuli, hienonnettuna

  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna

  • 1 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

  • 2/3 tl chilihiutaleita

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 600 g tomaattimurskaa

  • 4 dl vettä

  • 1 lihaliemikuutio

  • 160 g maapähkinävoita

  • 1/2 kukkakaali

  • 3 porkkanaa, kuorittuna ja viipaloituna

  • 200 g ohuita vihreitä papuja

ohjeet

  • Kuumenna öljy suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää lihapalat tai tofun palat ja ruskista ne kauniin kullanruskeiksi. Ota liha pois kattilasta ja aseta sivuun.
  • Lisää samaan kattilaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella.
  • Lisää tomaattipyree ja kuumenna sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää sitten tomaattimurska ja sekoita hyvin.
  • Palauta liha kattilaan. Lisää vesi ja lihaliemikuutio ja anna kiehua. Lisää kukkakaali, porkkanat ja vihreät pavut kattilaan. Vähennä lämpöä, peitä kattila kannella ja anna hautua noin 30-45 minuuttia, tai kunnes liha on melkein kypsää.
  • Sekoita maapähkinävoi pieneen määrään keitinvettä, kunnes se on sileää ja lisää se sitten kattilaan. Sekoita hyvin.
  • Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä ja kastike on paksuuntunut, noin 20-30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa mafésta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!