Omena-clafoutis eli ranskalainen omenapannukakku
Annokset
4
annostaValmistusaika
1
hourClafoutis on ranskalainen pannukakku. Sen rakenne on ihanan ilmava ja siihen tulee makua kanelista sekä vaniljasta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
500 g (eli noin 2) omenaa
rypsiöljyä vuoan voiteluun
4 kananmunaa
1/2 dl erytritolia
1/2 tl vaniljajauhetta
200 g creme fraichea (12%)
40 g mantelijauhoja
2 rkl pofiberia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
Ohjeet
- Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 litraa). Pese omenat ja poista siemenkodat. Puolita omenat ja viipaloi ohuiksi. Levitä viipaleet limittäin vuoan pohjalle.
- Vaahdota munat ja erytritoli kevyesti sähkövatkaimella. Lisää creme fraiche varovasti sekoittaen.
- Yhdistä erillisessä kulhossa mantelijauho, pofiber, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina omenoiden päälle.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pannukakku on juuri ja juuri hyytynyt ja saanut pintaan kauniin värin. Peitä pannari leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- Anna pannarin jäähtyä ja siivilöi halutessasi pinnalle tomuerytritolia.